fallback

Toyota изтегля близо 6,4 млн. автомобила от пазара

Автомобилният производител не разкрива колко ще му коства изтеглянето

Toyota Motor Corp обяви днес, че ще изтегли 6,39 млн. автомобила от глобалния пазар заради дефекти, свързани с различни части – от управлението до седалките, предаде Ройтерс. Това е второто по големина изтегляне на коли в историята на компанията. Снимка: Ройтерс Най-големият производител на автомобили в света заяви, че не са му известни никакви катастрофи или наранявания от резултат от дефектите, установени в 27 модела на Toyota, сред които RAV4 и Yaris. Дефекти са установени също и при моделите Pontiac Vibe и Subaru Trezia, които компанията произвежда за General Motors и Fuji Heavy Industries. Автомобилният производител не разкрива колко ще му коства изтеглянето и не е ясно дали дефектите идват от доставчици на Toyota или са възникнали по време на производствения процес. „Искрено се извиняваме на нашите клиенти за неудобството и притесненията, причинени от това съобщение за изтегляне“, пише в изявлението на Toyota. През последните години зачестиха подобни мащабни кампании за изтегляне на автомобили от пазара. Производителите бързат да разрешат възникнали проблеми, след като по-рано Toyota беше принудена да изтегли над 9 млн. коли заради проблеми, довели до фатални случаи. Въпросното изтегляне нанесе щети на продажбите и репутацията на компанията и принуди президента й Акио Тойода да даде показания пред американския Конгрес. От Toyota обясняват, че около 3,5 млн. автомобила се изтеглят заради подмяна на спирален кабел, който може да бъде повреден при завиване. Това би попречило да се отвори въздушната възглавница в случай на катастрофа. Около половината от тези коли, произведени между април 2004 г. и декември 2010 г., са в Северна Америка. Други 2,32 млн. модела с три врати, произведени между януари 2005 г. и август 2010 г., се изтеглят за проверка на релса, заради която седалката може да се премести напред при сблъсък. Сред останалите причини за изтегляне са мотори за чистачките и стартери на двигателите, поясняват от компанията. Още икономически новини от света на автомобилите четете в Investor.bg

Тагове:
fallback
  • #8
    RRE ( преди 10 години )
    Kak da se viarva na ADAC kato dokazano gi hvanaha v manipulacia na rezultatite v polza na germanskite marki muhahahahah. Samo 4e rezultatite na *** Bild se potvyrjdavat ot TUV, JD POwer, Consumer Reports,taka 4e moje da im se viarva. Navsiakyde po sveta v klasaciite za nadejdnost iaponskite koli sa po pyrvite mesta i nai-ve4e Toyota,Mazda,Subaru i t.n.
  • #7
    Чичето ( преди 10 години )
    Корекция - печалба за 2013 имах предвид.
  • #6
    Чичето ( преди 10 години )
    Е, ВАГончета, ще трябва да ви разочаровам. Тойота освен че имат най-качествената и надеждна продукция, имат и най-голямата печалба за 2014 от всички автомобилни производители, която е от порядъка на печалбите на цялата немска автоиндустрия. Това са фактите. Останоло са пропагандни партенки и откровени глупости.
  • #5
    RRE ( преди 10 години )
    *** Bild za poredna godina poso4i Toyota kato proizvoditel na nai-nadejdnite avtomobili. Germancite obiaviha syshto taka,4e germanskite marki ne obiaviavat servizni akcii ,a klientite im si zapla6tat za defektite. Ima statia s nedovolni klienti ot zavodski defekti i cenite za otstraniavaneto im. Toyota e i nai-haresvanata kola v Germania.
  • #4
    b.b. ( преди 10 години )
    Не знам как това се връзва с непрестанните брътвежи тук, за най-високо качество в света!? Не знам тази височина на това качество с рулетка ли го мерят тукашните фенчета, ама нещо май не им е верен измервателния уред. Това и на PR акция не прилича, защото със сигурно ВРЕДИ на имиджа на фирмата. Ама какво да се прави, който им плаща за него пишат хейтърчетата.
  • #3
    Анонимен ( преди 10 години )
    А от ВАГ заявиха че автомобилите им са перфектни и многобройните им дефекти ще бъдат отстранени за сметка на клиентите, защото, нали, ако не ги бяха карали, нямаше да се появят дефектите.
  • #2
    Анонимен ( преди 10 години )
    сега Дошо ще каже че точно тази част е немска ха ха ха
  • #1
    Анонимен ( преди 10 години )
    охооооо прибери си весиите господи
fallback
Последни