IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW представя X5 eDrive с разход 3.8 л/100 км

Обновената версия на концептуалния модел ще видим в Ню Йорк

BMW представя X5 eDrive с разход 3.8 л/100 км

Един от любопитните автомобили, които BMW ще представи на изложението в Ню Йорк, е обновената версия на концепцията X5 eDrive. Хибридният проходим модел видяхме за първи път през миналата година във Франкфурт, а в края на този месец ще дебютира и новият му вариант.
BMW представя X5 eDrive с разход 3.8 л/100 км
Х5 eDrive при премиерата си във Франкфурт. Снимка: BMW

Задвижващата система на подобрения BMW X5 eDrive е аналогична с вече представената, като се състои от 2.0-литров TwinPower Turbo бензинов двигател с мощност 245 к.с. и електромотор, доставящ 95 к.с. Общата мощност на хибридното задвижване е 272 к.с.

Батериите на модела, които се зареждат в електрическата мрежа, съхраняват енергия за преход от около 30 км, като в този режим X5 eDrive може да развива максимални 120 км/час. Разходът на гориво в смесен режим е само 3.8 л/100 км, твърдят производителите.

Като цяло автомобилът изглежда почти идентичен с този, който видяхме преди година във Франкфурт. От информацията става ясно, че за Ню Йорк компанията е подготвила "рафинирана" версия на X5 eDrive. Какви точно са новостите при нея предстои да разберем.

Преди няколко месеца се появиха твърдения, че BMW планира да превърне концепцията в сериен модел. Тогава изданието Motoring цитира един от шефовете на концерна Петер Вулф, който заяви, че третото поколение Х5 ще има и хибриден вариант.

Тагове: bmw x5 bmw x5 edrive
0 от 500