IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW продължава да иска съвместна работа с Daimler и PSA Peugeot Citroen

BMW иска да задълбочи съвместната работа с конкурентите от Daimler и PSA Peugeot Citroen.

BMW продължава да иска съвместна работа с Daimler и PSA Peugeot Citroen
Освен съвместните разработки по хибридно задвижване с Mercedes, баварците си представят и по-тясно сътрудничество в разработването на скоростни кутии и двигатели с основния конкурент от Щутгарт. Според Клаус Дрегер, шеф на развитието на нови проекти в BMW, компаниите работят добре заедно в разработването на хибридни технологии и това е добра основа за съвместни проекти в сектора на скоростните кутии. „Мога да си представя и обмен на компоненти при двигателите”, продължава Дрегер. Това можело да стане най-рано след четири години. Общи платформи към момента обаче, не били възможен вариант.
С PSA BMW също може да осъществи по-тясна кооперация в разработването на нови двигатели. „Съвместната ни работа с PSA върху моторите на новото MINI е много добър пример. Сега обмисляме заедно създаването на мотор с по-голям обем”. Възможна е съвместна работа и с други производители по отделни проекти, въпреки че от това не бива да страда спечифичният за марката характер на мотора, допълва Дрегер пред Automobilwoche.
0 от 500