IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa ускорява американската офанзива

Добрите финансови резултати на Fiat Group вероятно ще ускорят новото начало за Alfa Romeo на американския пазар.

Alfa ускорява американската офанзива


Този ход беше планиран за края на 2009 година, но благодарение на факта, че резултатите на компанията се подобриха значително, това може да стане още в началото на годината (2009).
Първият автомобил, който ще се продава в Щатите ще бъде роудстърът 8C Competizione, чийто световен дебют е планиран за есента на 2008 година. Той ще бъде последван от 8C Spider (версия кабриолет). Това, че ще бъде продаван в САЩ, не променя факта, че този модел ще бъде произведен в ограничена серия от 500 броя (от всеки вид – кабрио и твърд покрив), за да бъде запазен екслузивитетът му. Скоро след стъпването на американския пазар към предлаганите модели зад Океана ще се присъединят и популярните в Европа Spider V6 и Brera V6. Те са базирани на скъсената платформа на Alfa 159 и имат 3.2 литрови мотори. Чак след това (някъде през 2010) на американския пазар ще се появи и седанът 159.
0 от 500