IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cadillac залага на европейска рецепта

Подготвя малък кросовър и дизелови двигатели

Cadillac залага на европейска рецепта

Cadillac залага на европейска рецепта
Buick Encore. Снимка: Buick

Cadillac подготвя серия от дизелови двигатели и напълно нов компактен кросовър, става ясно от изявление на Робърт Фъргюсън, старши вицепрезидент американската компания.

Пред изданието Edmunds той заяви, че новите дизелови двигатели ще помогнат за увеличаване на продажбите в Европа, като също така ще бъдат в основата на плана за покриване на еко нормите в САЩ.

"Дизеловите двигатели са традиционни за Европа, а в САЩ стават все по-популярни. Ние ще отговорим на това търсене", каза Фъргюсън.

Попитан за повече подробности, той разкри, че един от бъдещите дизелови двигатели е предназначен за обемистия всъдеход Escalade. Подобен двигател би доставил не само по-нисък разход, но и по-добра теглителна сила на модела.

Другата новост, която подготвят в Cadillac, също има европейски коренени. Става дума за популярните на Стария континент компактни кросовъри. Такъв модел Cadillac ще има в най-скоро време.

"Ще бъде глупаво да не предложим компактен проходим модел", смята Робърт Фъргюсън. Въпросното возило ще бъде в категорията на Audi Q3 и Mercedes GLA, като ще се отличава с луксозно оборудване и високотехнологични опции. За основа на модела ще бъде използван Buick Encore, познат в Европа като Opel Mokka.

0 от 500