IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren се прицели в 458 Italia Speciale

Британците ще пуснат по-мощен вариант на MP4-12C

McLaren се прицели в 458 Italia Speciale

Компанията McLaren Automotive планира да пусне на пазара "напомпан" вариант на модела си MP4-12C, който ще трябва да се конкурира с най-мощния вариант на Ferrari 458 Italia - Speciale. Това съобщава изданието Autocar, което се позовава на свои източници.
McLaren се прицели в Ferrari 458 Italia - Speciale
Суперколата ще получи същия 8-цилиндров туин-турбо мотор с обем 3.8 литра, на който разчита и стандартният MP4-12C. Той обаче ще бъде с увеличена от 625 на 650 к.с. мощност. Очаква се автомобилът да се позиционира като самостоятелен модел, а основната му задача ще бъде да превъзхожда Ferrari 458 Italia Speciale - както с ускорение, така и с управляемост.

Новият McLaren ще се отличава и на външен вид от MP4-12C. Дизайнерите на марката ще добавят елементи от хибридното купе P1, ще доработят интериора и ще поработят сериозно върху аеродинамиката.

Базовият McLaren MP4-12C ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.3 секунди, а максималната му скорост е 330 км/ч. Купето Ferrari 458 Italia Speciale от своя страна разчита на 4.5-литров атмосферен двигател с 8 цилиндъра и мощност 605 к.с. То вдига 100 км/ч от място за 3 секунди, което е с 0.4 секунди по-бързо от стандартната версия на модела.

От британската компания отказват коментар за информация на Autocar.

Снимка: McLaren

0 от 500
  • #9
    7 rate up comment 2 rate down comment
    До долния .......... ( преди 10 години )
    Хи4 те няма"приятел".Когато говори6 за Феррари,6те застава6 мирно!!!Разбра ли ве?!
  • #8
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Аман от келеши ( преди 10 години )
    do Forza FERRARIХАХАХА а ве дечко, точно смешниците от ферари са най - големите ***. Колите подготвени за ревю от журналисти са напомнапни с повече коне спрямо колите, които клиентите могат да си закупят! Крис Харис от Drive го разкри преди време и лайнярите от ферари го баннаха от тестове на техни коли! Като излезе авентадора със 691 к.с. ферари се *** и какво направиха напомпаха F12 до 731 к.с. само и само да могат с тяхната катафалка да догонят Авентадора! Аре върви да спиш!!!
  • #7
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Конглокенцията повишава качеството.Това кара FERRARI да са най добрите.
  • #6
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Конглокенцията повишава качеството.Това кара FERRARI да са най добрите.
  • #5
    19 rate up comment 7 rate down comment
    бат' Васко ( преди 10 години )
    Те още не са настигнали "обикновеното" 458 Italia, а се хвърлят на Speciale, което е направо извънземно.
  • #4
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Възмущавам се от смотани коли и ми писна!
  • #3
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Wane ( преди 10 години )
    Иначе щеше да е интересно тази година McLaren да пуснат и по-достъпният си модел, но ако тази модификация на MP4-12C действително излезе на пазара през тази година, чвно това ще им е новият модел за 2014. Доколкото знам плановете са им за по 1 нов модел на година за в бъдеще.
  • #2
    17 rate up comment 14 rate down comment
    Wane ( преди 10 години )
    @Forza FERRARIНе е лошо да осмисляш прочетеното, преди да коментираш. Твърди се, че McLaren искат да "превъзхожда Ferrari 458 Italia Speciale - както с ускорение, така и с управляемост". Тоест по-високата мощност е не, за да конкyрират 458 Italia Speciale, а да го превъзхождат.
  • #1
    24 rate up comment 7 rate down comment
    Forza FERRARI ( преди 10 години )
    Mac c 650 k.c. ще конкурира FERRARI с 605 коня :))))Явно само така го могат!!!