IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi докара хибридния Concept AR в Европа

Японската компания празнува 40-годишния си юбилей на Стария континент

Mitsubishi докара хибридния Concept AR в Европа

Японската автомобилна компания Mitsubishi Motors обяви начало на събитията, с които ще отбележи своя 40-годишен юбилей в Европа. Първото от тях е насрочено за автосалона в Брюксел, където ще се състои европейската премиера на напредничавия Concept AR.
Mitsubishi докара хибридния Concept AR в Европа
Mitsubishi Concept AR (от “Active Runabout”), който бе представен за първи път в края на ноември 2013 година на автомобилното изложение в Токио, е MPV от следващо поколение, отличаващ се едновременно с характерното за SUV спортното излъчване и присъщия на MPV просторен интериор.

Благодарение на гумите с по-голям размер, каросерията изглежда по-висока, а масивните долни протектори подсказват за характерните за един SUV висока проходимост и надеждна стабилност. В интериора пък доминира функционалността, присъща за модерните MPV возила. Седалките в салона могат да бъдат конфигурирани по три различни начина и да поберат до 6 души. Единият от вариантите конфигурира креслата във формата на комфортно сепаре.
Mitsubishi докара хибридния Concept AR в Европа
Напредничавият модел е базиран на лека BSG (Belt Start Generator) Mild Hybrid система на задвижване, състояща се от компактен 1.1-литров, 3-цилиндров MIVEC двигател с турбокомпресор и система за директно впръскване на горивото, комбиниран с BSG система с ниска мощност за генериране на въртящ момент, с 48-волтова литиево-йонна батерия и DC-DC конвертор с въздушно охлаждане.

Монтираните в задната част 48-волтова литиево-йонна батерия и DC-DC конвертор осигуряват заедно необходимата енергия за бързо рестартиране на двигателя след спирането му в периоди на работа на празен ход и генерират за кратко време висок въртящ момент, за да улеснят бързото ускоряване на автомобила, обясняват от компанията. И уточняват, че електромоторът се използва за рекупериране на кинетичната енергия по време на регенеративното задействане на спирачките и за захранване на компресора на климатика.

По време на разработката на Concept AR са приложени различни технологични решения за намаляване на теглото, насочени към двигателя и хибридната система, както и за широко използване на панели от високояка стомана. Освен това, в стратегически места в конструкцията са използвани леки материали. Този подход към намаляване на теглото е приложен и по отношение на семплото арматурно табло, седалките и избора на тапицерия.

Към момента не е ясно дали Mitsubishi има намерение да произвежда модела серийно. Това вероятно ще стане ясно по време на 92-рото международно изложение за автомобили и мотоциклети в Брюксел, което отваря врати за посетители на 16 януари 2014.

Снимки: Mitsubishi

Тагове: suv phev
0 от 500