IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford Европа произведе едномилионния Focus

От представянето на модела през 1998 г., са продадени 6.9 милиона екземпляра

Ford Европа произведе едномилионния Focus

Ford Европа произведе наскоро едномилионния Focus от настоящото поколение, гласи официално съобщение от компанията. Моделът, който според данните на Polk е най-продаваният автомобил в света през първото полугодие на 2013 г, се произвежда в два завода в Европа - Саарлуис, Германия и Санкт Петербург, Русия.
Ford Европа произведе едномилионния Focus
Снимка: Ford

Едномилионният Focus – в цвят Candy Red, с 5 врати и оборудван с 1.0-литровия EcoBoost двигател – слезе от производствената линия на завода в Германия и скоро ще бъде предаден на своя собственик.

От представянето на първото поколение Focus през 1998 г., Ford е продал 6.9 милиона от популярния компактен модел в Европа и над 12 милиона по света. Продажбите на сегашното поколение Focus стартираха в Европа през 2010 г.

През настоящата година компанията планира да поддържа добрите продажби с пускането на нов двигател от серията EcoBoost. Той ще бъде с обем 1.0 литра, като ще предложи още по-ниски нива на вредни емисии и разход на гориво. Настоящият Focus EcoBoost 1.0 изисква под 5 литра гориво на 100 км. и отделя в атмосферата 109 гр/км. вредни СО2 емисии.

Моделът може да бъде оборудван и с редица иновативни системи. Една от тях е Active Park Assist, която използва ултразвукови сензори, за да намери подходящо място за паркиране и автоматично върти волана, докато водачът управлява предавките и съединителя. Предлага се и системата Active City Stop, която сканира пътя напред 50 пъти в секунда, за да предотврати възможен сблъсък при скорост до 15 км/ч и намалява силата на удара при скорост до 30 км/ч.


Тагове: ecoboost ford focus
0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    кот Леополд ( преди 10 години )
    кеф, исках да напиша. :)
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    кот Леополд ( преди 10 години )
    Чувал съм, че е голям да караш Фокус. Единственото, което ме притеснява е дизайна. Не че Голф е кой знае какво де.
  • #5
    24 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Мозъче, къде сравняваш Голф, който е хечбек, с модели, които се продават основно във версия седан.Jetta започва началото си именно с идеята да е Голф в седан версия.Ама ти няма как да го знаеш, т.к. явно не обичаш да четеш.
  • #4
    11 rate up comment 24 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Бухал,става въпрос само за един модел,не за половината деривати на Фауве които си изброил!
  • #3
    28 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Дребна подробност е, че се очаква от Голф и Джета да са продадени над 1,6 млн. през 2013-а, а като прибавиш и Поло, продажбите надхвърлят 2,2 млн.Фауве ще са единствените с 3 модела в Топ 10 на най-продаваните модели за изминалата 2013-а.Форд и Тойота са с 2, Хюндай само с 1.Пък вие си пишете и злобейте.
  • #2
    24 rate up comment 30 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Хората започват да поумняват и да се усещат, че Гоуфу е абсолютен китайски *** и не струва парите, които му искат.
  • #1
    22 rate up comment 28 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Голф клас, а..., нищо че Фокусчето заедно с Королата са най-продаваните :)