IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шумахер посрещна новата година в стабилно състояние

Няма обаче ново подобрение след четвъртата нощ в болницата

Шумахер посрещна новата година в стабилно състояние

Шумахер посрещна новата година в стабилно състояние
Снимка: Ройтерс

Състоянието на Михаел Шумахер остава стабилно след четвъртата вечер след инцидента, който претърпя седемкратният световен шампион във Формула 1.

Все още обаче няма значителни промени в състоянието на германеца, което означава и липса на подобрение. Поради тази причини лекарският щаб в болницата в Гренобърл реши, че не е нужно отново да провежда нова пресконференция.

"Състоянието на Михаел бе наблюдавано цяла нощ и остана стабилно както през нощта, така и сега", обясни агентката на Шуми Сабине Кем.

Все пак самата липса на влошаване е добра новина сама по себе си. Професор Жан-Франсоа Пайен е обяснил пред Кем, че "колкото повече часове остава Шумахер в стабилно състояние, толкова по-добре".

Същевременно Кем коментира отново инцидента, при който пострада Шумахер. Противно на спекулациите, той не е карал ски с висока скорост.

"Михаел и групата му са карали на нормални хълмове. Между червените и сините писти е имало зона извън пистите и те са се спуснали по нея".

"Той е помогнал на приятел, който е паднал и е потънал в дълбок сняг, ударил е скала и се е катапултирал във въздуха и е паднал с главата надолу. Било е изключително лош късмет, но не защото скоростта е била висока".

Кем обясни също и че шлемът на Шумахер наистина се е разцепил на две след удара. Това обаче е нормално за такъв удар, тъй като шлемовете са проектирани да се чупят при удар, за да поемат повече от силата на удара".

Потвърдено бе също така, че журналист наистина се е опитал да проникне в болничната стая на Шумахер, преоблечен като свещеник.

Още новини четете в Dnes.bg

0 от 500