IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шумахер продължава да се бори за живота си

Шампионът е поставен в изкуствена кома

Шумахер продължава да се бори за живота си

Шумахер продължава да се бори за живота си
Снимка: Ройтерс

Състоянието на Михаел Шумахер остава критично. Това заяви на специална пресконференция заместник-главният лекар на университетската болница в Гренобъл Марк Пено.

Шефът на реанимацията - професор Жан-Франсоа Пайен, добави, че Шумахер е "в състояние на изкуствена кома".

"При постъпването си тук той беше в кома и претърпя операция за намаляване на вътрешно-черепното налягане. При скенера се установи, че има множество натъртвания, мозъчно сътресение и мозъчен кръвоизлив", добави докторът.

На брифинга беше съобщено, че на Шумахер е била направена само една операция, макар че някои медии съобщиха тази сутрин, че операциите са били две.

Ударът е бил в дясната страна на главата и ако не е бил с каска, Шумахер не би оцелял, допълват медиците.

Лекарите се въздържаха от прогнози за състоянието му, като заявиха, че той се "бори за живота си" и опасността не е преминала.
Същевременно четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел изрази подкрепата си към своя сънародник.

"Време е да спечелиш най-важната победа, Михаел. Можеш да го направиш. Имаш прекрасно семейство, което се нуждае от теб! Михаел за мен е специален, герой от детството ми", коментира Фетел в Twitter.

Бившият му съотборник във Ферари - бразилецът Фелипе Маса, заяви, че се моли за "своя брат".

"Михаел повече от всеки друг има силата да се измъкне от тази ситуация", написа пък друг пилот от Формула 1 - Дженсън Бътън. Своята подкрепа изразиха още Ромен Грожан, Естебан Гутиерес, Серхио Перес.

Подкрепа към Шумахер изказаха много спортисти, сред които испанският футболист Роберто Солдадо, бразилецът Кафу, нападателят на Арсенал Лукас Подолски, Жером Боатенг и др.

"Стискаме палци всичко с Михаел да завърши добре и нещата да се оправят", заяви Гари Линекер, предаде БТА.
 
Шумахер беше приет в болницата вчера с тежка черепно-мозъчна травма, след като падна, карайки ски във
френските Алпи заедно със своя 14-годишен син. Той е ударил главата си в скрит под снега камък. Шумахер се е движел с висока скорост.

Още новини четете в Dnes.bg

0 от 500
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Дано се оправи и възтанови.Дано от този инцидент си направят поука безразсъдните ски спускачи!Шумахер не се е спускал по пистата за спускане,а по терен който не е бил предназначен за това и е бил забранен.Много такива ентусиасти си намират белята или на камък,или в някой дърво или като предизвикат лавина.Всяка година се случва.Миналата в ГармишПартенкирхен се случи подобно нещо и дойде хеликоптер,а по-миналата в Инсбрук някакъв се преби в дърво.Пистите за каране са обозначени.Не карайте другаде
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    JANA ( преди 10 години )
    *****EDIN PREKRASEN 4OVEK****
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Стани Швф ( преди 10 години )
    това само показва, че умението да караш бързо коли не се прехвърля автоматично върху ските или каквото и да е било друго...Шумахер ще оцелее, но даде добър пример на всички.
  • #2
    13 rate up comment 1 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    Всяка година е така! Просто рядко обръщаме внимание на тия неща. Аз пак пролях някоя сълза, както навремето при случката със Сена,макар да е рано да отписваме Шумахер. Сетих се,как Шумахер караше след Сена, когато той се разби в стената. И се запитах, дали случайно Михаел не си е помислил какво би сполетяло и него. Така е с хората на риска. Ако не е F1 или байк, ще е ски. От едното бягаме, но не можем да избягаме от навиците си.
  • #1
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Rosskooo ( преди 10 години )
    Тази година само на хората които служат за пример се случват такива неща.Не е честно!