IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda Snowman ще бъде и хибрид

Кросовърът ще трябва да се конкурира най-вече с Hyundai Santa Fe и Kia Sorento

Skoda Snowman ще бъде и хибрид

Новият кросовър на Skoda ще се появи през 2016 г., като ще се предлага и с хибридна версия, включваща дизелов двигател и електромотор. Това съобщи шефът на чешкия производител Винфрид Фаланд пред Autocar.
Големият кросовър на Skoda ще бъде и хибрид
* Неофициално изображение
. Снимка: Autocar

Фаланд не сподели никакви други подробности за модела, но се очаква в базовата си версия той да се предлага с 1.6-литров дизел. Бензиновата версия ще бъде с 2.0-литров турбо-мотор. Според информациите моделът ще носи името Snowman, като цената му ще бъде около 23 500 евро. Така основните конкуренти на кросовъра ще бъдат корейските Hyundai Santa Fe и Kia Sorento.

Новият модел ще бъде построен на модулната платформа MQB на концерна Volkswagen AG. Това шаси се използва и прототипа Volkswagen CrossBlue, чиято серийна версия ще се появи през 2015 г. Габаритната дължина на Snowman ще е 4.6 метра, като той ще се предлага в две версии – с 5 и със 7 места.

Освен голям всъдеход, чехите предвиждат и пускането в производство на компактен кросовър. Той ще излезе през 2015 г., като ще носи името Polar.
 

Тагове: skoda snowman
0 от 500