IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz увеличава производството на S-Class

Силното търсене на флагмана ще удължи работния ден във фабриката Зинделфинген

Mercedes-Benz увеличава производството на S-Class

Mercedes-Benz увеличава производството на S-Class
Снимка: Mercedes

Новото поколение S-Class регистрира по-силно от планираното търсене на пазара, заради което производството му ще бъде увеличено, се казва в официално съобщение на Daimler, цитирано от Automotive News.

За да може да се обезпечи търсенето на новата S-Class, в завода в Зинделфинген, Германия, където се произвежда модела, ще бъде увеличен работният ден. От началото на 2014 година работната смяна в предприятието ще бъде със 74 минути по-дълга. Тя вече беше увеличена с 30 минути, като бяха добавени и четири смени за съботните дни.

Допълнителни смени през декември пък са назначени във фабриката в Бремен, където се произвеждат GLK и C-Class. А през цялата 2013 година в предприятието в Ращат работят 21 допълнителни смени. В този завод се сглобяват новите A- и B-Class.

Сходна е и ситуацията в САЩ, където Mercedes-Benz отбелязва засилено търсене на своите SUV модели. Те се произвеждат във фабриката в Таскалуса, Алабама, където са добавени 10 допълнителни съботни смени.

През 2013 година германската компания записва немалък ръст при продажбите си. За периода януари - ноември Mercedes-Benz регистрира увеличение от 11% спрямо същия период на миналата година, като по този начин почти достига бройката продадени коли за цялата 2012 година - 1.32 млн. екземпляра.

Тагове: mercedes s-class
0 от 500