IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW планира 7-Series M и M3 във версия GT

Концернът увеличава присъствието си в Северна Америка с втори завод

BMW планира 7-Series M и M3 във версия GT

BMW смята да засили присъствието си на пазара, както за целта ще пусне два нови модела, разработени от подразделението си M GmbH. Освен това производителят ще построи втори завод в Северна Америка.
BMW планира 7-Series M и M3 във версия GT
BMW 7 Series M Sport

Пред изданието Bloomberg главният инженер на М-подразделението на баварците Мартин Бирман заяви, че в момента пазарът е напълно готов да приеме спортна версия на флагмана на марката BMW 7-Series.

В момента такъв автомобил съществува, като той се произвежда от компанията Alpina. Нейният B7 Bi-Turbo, базиран на 7-Series, разчита на V8 туин-турбо мотор с мощност 540 к.с., но това не притеснява ръководството на BMW. Според Бирман бъдещото М7 ще бъде напълно различно. Той все пак уточни, че неговото производство не влиза в най-близките планове на компанията.
BMW планира 7-Series M и M3 във версия GT
BMW 3-Series Gran Turismo

Бирман разкри, че преди това, но не по-рано от 2016 г. може да се появи и М-версия на модела 3-Series GT. Тя се тества в момента заедно с бъдещите М5 и М6 със задвижване към на четирите колела. Тези три модела вече са получили „зелена светлина” за включването им в моделната гама на баварците.

Що се касае до втория завод в Северна Америка, той най-вероятно ще бъде построен в Мексико. В момента BMW има предприятие в Спартенбърг, Южна Каролина, където се сглобяват моторите за кросовърите Х3, Х5 и Х6.

Снимки: BMW
 

0 от 500