IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Federal-Mogul представи новите си продукти в София

Акцент бяха подгревните свещи BERU

Federal-Mogul представи новите си продукти в София

Днес в София се състоя пресконференция на компанията Federal-Mogul, на която бяха представени най-новите й продукти. Акцентът на събитието бе марката BERU, произвеждаща запалителни технологии за бензинови двигатели и технологии за студен старт на дизелови двигатели.

През миналата година Federal-Mogul придоби заводите на BERU във Франция и Германия, а през тази стана ексклузивен доставчик на продуктите й.
Federal-Mogul представи новите си продукти в София
Франтишек Кепка

Продуктите на BERU се вграждат в модели на водещи автомобилопроизводители от Европа и САЩ, сред които BMW, Mercedes, VW, GM. Любопитен факт е, че около 60% от всички патенти в областта на запалителните и подгревните свещи са собственост на BERU. Първите запалителни свещи на марката са използвани още преди повече от 80 години в модел на Mercedes. Днес компанията държи около 40-процентов дял от пазара на подгревни свещи.

Най-новата й разработка - технологията за студен старт на дизеловите двигатели, наречена подгревна свещ PSG, разполага със сензорна технология, която постоянно следи налягането в горивната камера. По този начин се постигат по-ефективно горене и по-ниски нива на вредни емисии. При студен старт на мотора и температура на въздуха от минус 10 градуса, подгревната свещ PSG се нуждае от едва 1 секунда за да сработи. При температура от минус 25 градуса, тя изисква около 2 сек.
Federal-Mogul представи новите си продукти в София
Подгревна свещ PSG

"За момента е много важно процесите в горивната камера да са точно адаптирани към съществуващите условия. И ето тук идва необходимостта от запалителната свещ със сензорна технология. Със своя интегриран сензор, тя отчита налягането в горивната камера на база цилиндър-по-цилиндър, което често и циклично се променя и постоянно изпраща информация към електронната система за контрол на двигателя. Посредством тази непрестанна връзка, впръскването на горивото, високото налягане и нивата на рециркулация на отработените газове може да се настои оптимално (closed loop control - контрол със затворена обратна връзка), обясни Франтишек Кепка, Технически мениджър на Federal-Mogul за Централна и Източна Европа. - По този начин се изразходва по-малко гориво и значително се намаляват фините прахови частици и по-конкретно емисиите азотен окис, когато това се сравни с постигнатото при самата обработка на отработените газове".

Компанията Federal-Mogul е основана в Детройт през 1899 година. Представена е в 34 държави по света, като е водещ глобален доставчик на продукти и услуги обслужващи световните производители и сервизи на автомобили и оборудване за автомобилната индустрия, лекотоварните, тежкотоварните, морските, железопътните, космическите, енергийните и индустриалните пазари. Портфолиото й включва марки като Champion, Goetze, Payen, MOOG, Ferodo, Wagner и др. Federal-Mogul е и организатор на международното състезание "Механик на годината".

Снимки: Federal-Mogul




 

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    инж. ( преди 10 години )
    Защо в тази тема мълчите и няма много коментари .Навсякъде професори а тук празнота. Няма ли толкова умни че да обсъдят нещо?