IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Във Ferrari залагат и на хибридни версии при бъдещите модели

От Ferrari вчера публикуваха информация за новите технологии, които фирмата ще използва при бъдещите си модели, както в стандартните, така и в състезателните им автомобили във F1.

Във Ferrari залагат и на хибридни версии при бъдещите модели
Това стана на специална презентация в Маранело, на която беше представена и концепцията FXX Millechili, съобразена с най-новите тенденции в опазването на околната среда. 


Както винаги досега и в бъдеще инженерите на  Ferrari ще запазят ударението върху динамичните качества на автомобила и поведението на пътя. В новата стратегия на фирмата обаче все по-централно място заема и ефективността. 

При бъдещите модели на Ferrari ще се търси намаляване на теглото, двигатели с по-нисък разход на гориво, модели на био-гориво и дори хибриди с електродвигатели. 

Други от новите елементи в бъдещите модели на Ferrari ще бъдат повече елементи и части от карбон, гуми с по-ниско съпротивление, по-добра аеродинамична форма, заместването на механични части с електронни и хидравлични, които са по-леки и с малък обем. В дългосрочна перспектива Ferrari се обръща и към хибридните версии. В момента фирмата разработва вариантите за използване на електромотор монтиран към скоростната кутия.
0 от 500