IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

S-Class получи „Златен волан“

Моделът е определен за най-добър във високия луксозен сегмент

S-Class получи „Златен волан“

Читателите на германските издания BILD am SONNTAG и AUTO BILD, заедно с жури от автомобилни експерти избраха новата Mercedes-Benz S-Class за най-добър автомобил във високия луксозен сегмент и я отличиха със „Златен волан“, съобщават от българското представителство на марката.
S-Calss получи „Златен волан“
Снимка: Mercedes

В гласуването са участвали над 100 000 читателя на изданията. Те са избирали своя фаворит измежду 49 модела, сегментирани в шест категории. Най-добрите 5 автомобила от всяка категория са достигнали до финалната фаза на конкурса, която представлява тест на специален терен в Балоко, Италия. На него машините са оценявани от независими автомобилни експерти, автомобилни състезатели и известни личности.

Читателите и експертното жури са отличили множеството иновативни системи за сигурност на модела, сред които изпъква технологията MAGIC BODY CONTROL, с която S-Class се превърна в първия автомобил в света, който разпознава предварително колебанията на пътната настилка и автоматично регулира шасито, за да гарантира най-висок комфорт на водача и пътниците.

За наградата на S-Class сериозна роля е изиграла и икономичността на модела - представената във Франкфурт S 500 PLUG-IN HYBRID има среден разход от 3.0 литра на 100 километра, който отговаря на CO2-емисии от 69 грама на километър.

Mercedes-Benz печели победа в съревнованието за 23-ти път.

Тагове: mercedes s-class
0 от 500
  • #19
    22 rate up comment 0 rate down comment
    - V8 - ( преди 10 години )
    Adaptive Dynamics е система която използва магнитно поле за да промени вискозитета на флуида в амортисьорите и по този начин при нужда променя много бързо твърдостта на окачването. Системата я ползват Ягуар, Ферари и някои Ауди-та. В Евок и РР също я слагат. На С-класата системата 'вижда' с камери когато напред има неравности и настройва окачването точно преди да скочиш в дупката или да се покатериш на легналия полицай. Различни са.
  • #18
    17 rate up comment 0 rate down comment
    Абсолютише анонимише ( преди 10 години )
    Wane,споменатата от мен с-*** е вградена в "Ровър Евоук Престиж" още от пускането на новия модел,не съм имал предвид БМВ.
  • #17
    17 rate up comment 2 rate down comment
    benz ( преди 10 години )
    intelligent drive БЕЗ АНАЛОГ В СВЕТА НА S КЛАСАТА ЩЕCЕ НАПРАВИ ПАМЕТНИК ДО ПЪРВИЯ АВТОМОБИЛ В СВЕТА НЕ СЛУЧАЙНО ИЗМИНА 100 KM ПО КОЙТО ГИ Е МИНАЛА И БЕРТА БЕНЦ ,ТОВА Е ПЪРВИЯ АВТОМОБИЛ КОЙТО САМ СЕ ДВИЖИ
  • #16
    21 rate up comment 2 rate down comment
    Wane ( преди 10 години )
    @Абсолютише анонимишеС много неща в автомобилният свят съм запознат и Adaptive Dynamics не е едно от тях...предполагам имаш предвид Adaptive Drive на BMW, която система e много различна от Magic Body Control. MBC следи пътната настилка с камери, и регулира окачването преди сензорите в самото окачване (както е при другите типове активно окачване) да са отчели бабуна примерно. Т.е. следи къде ще отиве колата напред във времето. Системата за сега няма аналог и дебютира в S-Class ;)
  • #15
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Абсолютише анонимише ( преди 10 години )
    Wane,ако си любознателен, прочети за Adaptive Dynamics-какво прави, и от кога е.Предполагам, че съществува и от по-преди у други производители.
  • #14
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Абсолютише анонимише ( преди 10 години )
    А, този с Дървения волан сам си изтеглил обратно коментара, хаха, какви работи ставали ;)
  • #13
    24 rate up comment 5 rate down comment
    Slav78 ( преди 10 години )
    Е как да изберат Лекса като те трябва да видят аджеба как стават тези работи.
  • #12
    19 rate up comment 8 rate down comment
    Зигмунд Фройд ( преди 10 години )
    To оставаше швабите да изберат Лексус, хи-хи-хи!Хайде, вдигнете дясната ръка нагоре, с изпъната длан, застанете "МИРНО!" и изкрещете: "Heil ***!"
  • #11
    21 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Вчера видях един, уникална кола
  • #10
    25 rate up comment 2 rate down comment
    Wane ( преди 10 години )
    @Абсолютише анонимишеИзказваш се неподготвен. В момента S-Class е първата и единствена кола в производство с подобна система. Недей да бъркаш активно окачване със системата на Мерцедес.