IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В McLaren искат конкурент на VW Golf

Моделът би имал цена от около 30 000 евро и конструкция от карбон

В McLaren искат конкурент на VW Golf

В McLaren искат конкурент на VW Golf
Франк Стивънсън представя шасито на MP4-12C. Снимка: Ройтерс

Производителят на суперколи McLaren иска да има в гамата си модел от категорията на Volkswagen Golf. Това става ясно от интервю на дизайнера на марката Франк Стивънсън, дадено за холандското Autovisie.

Пред изданието дизайнерът, отговорен за създаването на автомобили като MP4-12C, MP4-12C Spider и P1, заяви, че подобен автомобил е напълно възможен.

"Виждам наш автомобил от категорията на VW Golf да се появи в бъдеще. Той би имал цена от около 30 000 евро и монокок от карбон", сподели Франк Стивънсън.

Дизайнерът отказа да влезе в конкретика, но изрази неодобрението си по отношение на големите отдели за дизайн. Според него, в тези студия има прекалено много хора с различни идеи, които се противопоставят и в крайна смета се получава автомобил с дизайн, който е доста по-смекчен от първоначално планирания. Интересното е, че Стивънсън определи Audi като жертва на тази тенденция.

Стивънсън добави, че при производителите на масови автомобили като Kia не е задължително дизайнерите да имат сериозни инженерни познания. Когато става дума за производител на хиперавтомобили обаче ситуацията е коренно различна.

"При създаването на дизайн за една кола, трябва да се съобразиш с много неща. Това обаче не означава, че е невъзможно да се получи красив автомобил. Просто предизвикателството е по-голямо", допълни той.

Дали McLaren наистина ще направи революция при автомобилите от категорията на Volkswagen Golf, предстои да разберем.

Тагове: vw golf
0 от 500
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    А.В.Торът ( преди 10 години )
    Те планират съперник на Порше, те планират съперник на Голф... Айде стига с глупостите, струва ми се партенка. А дори и да не е, ще се получи нещо бутиково и съвсем различно от Голф, представям си го като много намусена А-Klasse... или като Алфа 4С. Не забравяйте, че Франк не е Рон Денис и няма последната дума.
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Fenix ( преди 10 години )
    Това майтап ли е или финансовите проблеми на маковете са доста големи щом от супер коли се гласят да правят масовки. Това е все едно Ферари или Ламбо да си поставят подобна цел. При това имат в пъти повече опит в производството на коли от Макларън, които 20 години след Ф1 имат 2 модела - МП4-12 Ц и Р1.
  • #12
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Wane ( преди 10 години )
    Всички подобни извращения се правят с цел да бъдат избегнати глобите налагани в Евро съюза за средните нива на емисии в цялата гама на производителите.И въпреки това, имам съмнения в достоверността на тази новина. Също така, толкова ниска цена за автомобил с монокок от въглеродни нишки звучи прекалено добре и леко невъзможно, поне на този етап.
  • #11
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ех този Голф бе, съня си загубиха заради него автомобилните компании, всеки ден чета как някой автопроизводител вече подготвял истински конглокент на Голф. Имаше статия тука където всички масови автопроизводители искали да направят по-добра кола от Голф, но за сега са били само мечти. Сега обаче вече виждам друга категория марки с такива мечти, оня ден четох че Волво подготвял конглокент на Голф, днес Макларън. Да се чуди човек как този Голф е изпил акъла на всички, явно наистина е много добър.
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    до alfist ( преди 10 години )
    Браво! Този път наистина си прав!Визирам първия ти коментар.
  • #9
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Alfist ( преди 10 години )
    до "това бъзик с ГОЛФ ли",пич, чети внимателно ... под снимката пише ясно, че изпробва шасито на новия MP4-12C.
  • #8
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Alfist ( преди 10 години )
    хаха просто искат да ударят масови колички като Гоуфу и тези наточени Кии в земята. Лошо няма, има място за всички под слънцето, всичко е въпрос на маркетинг и идентичност. Иначе е много прав човека, за масовки като Киа и други подобни, дизайнера е от художествената паралелка и нищо повече, т.е. човека казва, че си купуваш една красива черупка, но какво става по-нататък под нея ... Божа работа или просто не очаквай чудеса от корейската инженерна мисъл. Човек с доста самочувствие би го казал!
  • #7
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Triforce ( преди 10 години )
    Интересна новина! Защо ли? Как си представяте кола в този клас, само че с доста по-динамични характеристики? Ще е конглокент на доработените версии, които са с по-голяма мощност! Интересно ми е какво ще направят и чакам да го видя.
  • #6
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    после можи и пикап стил баничарка да направят
  • #5
    6 rate up comment 5 rate down comment
    не,това е бъзик! ( преди 10 години )
    "От Volkswagen се похвалиха, че моделът Golf TDI BlueMotion е постигнал разход на нафта 2,9 литра на 100 км, тръгвайки от френския град Нант и финиширайки в Копенхаген. Под строгия надзор на длъжностните лица от немската организация DEKRA са били напълнени 50 литра в резервоара на голфа, пише autoclub.bg.Така разстоянието от 1602 км от Нант до датската столица е било взето със среден разход на гориво точно 2,92 литра на сто. Само напомняме, че според каталожните"Много поздрави от Das ***!