IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus смени хибрида с турбо при LF-NX

Новият двигател на кросоувъра е производство на Toyota

Lexus смени хибрида с турбо при LF-NX

Посетителите на започващото на 23 ноември в Токио автомобилно изложение, ще имат възможност да видят обновена версия на концептуалния кросоувър LF-NX. Моделът бе показан на автосалона във Франкфурт през септември, а сега ще бъде демонстрирана предпроизводствената му версия.
Lexus смени хибрида с турбо-мотор при LF-NX
Основната разлика между двата модела е в системата, която ги задвижва. На германското изложение LF-NX бе показан с хибридно задвижване, съчетаващо бензинов двигател и електромотор. Новата му версия е само с двигател с вътрешно горене. Това е 2.0-литров, 4-цилиндров бензинов турбо мотор, който е произведен от компанията-майкаToyota. Няма други подробности за агрегата, като от компанията твърдят, че неговите главни характеристики са високата динамика и ниския разход на гориво.
Lexus смени хибрида с турбо-мотор при LF-NX
Модернизираната версия на  Lexus LF-NX, която ще бъде показана в Токио, се отличава и с доработена аеродинамика, по-нисък център на тежестта и подобрена мултимедийната система, чието управление се осъществява от сензорен панел.
Lexus смени хибрида с турбо-мотор при LF-NX
Очаква се серийната версия на кросоувъра, който е изграден на платформата на Toyota RAV4, да излезе до края на 2014 г. Тя ще трябва да се конкурира на пазарите с Audi Q5, BMW X3 и Mercedes-Benz GLK. Цената на модела ще бъде около 30 000 евро, като той ще се настани на едно стъпало под кросовъра RX в моделната гама на Lexus.

Снимки: Lexus
 

Тагове: lexus lf-nx
0 от 500
  • #20
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Slav78 ( преди 10 години )
    За VW надежда има, но за Дошо не.
  • #19
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Баба ви ( преди 10 години )
    Доше, мозъкът ти се е превърнал в оризова попара, бабе... Къде пак ми излагаш голите си кухи разсъждения... Ти автомобили си виждал само в статиите тука... Не става така, явно многото сервизни акции са задълбочили комплексите ти, бабиното...
  • #18
    7 rate up comment 6 rate down comment
    speedart ( преди 10 години )
    Lexus смени хибрида с турбо при LF-NX....по-ясно от това здраве му кажи...само японския оризарник не разбра че това е лек намек за "ефективноста" на хибрида...
  • #17
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 10 години )
    спираме хибрида и слагаме турбомотор...Откъде реши че спират хибрида бе, куха каско? Ейй, не ви свърта да ръсите лъжи и тъпотии, пропагандатори нещастни. Така навремето любимите ви ВАГонетки оплюваха хибридите, а сега са се юрнали да ги копират от японците. Жалки сбъркани създания сте.
  • #16
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 10 години )
    Лексус може да прави всичко -от хибриди до водородни автомобили.Немските каски обаче освен тракалници бълващи сажди друго не могат.Аа, могат, могат! Могат да лобират против по-стриктните стандарти за вредни емисии, че по-дълго и ефективно да ни тровят като европейски граждани.
  • #15
    10 rate up comment 8 rate down comment
    фолк с ваген ( преди 10 години )
    Вчера ТОЙОТА показа автомобил на водород, днеска ЛЕКС показва космически кораб - не случайно това е производител номер 1 - задават стандарти
  • #14
    8 rate up comment 6 rate down comment
    на баба ти шундата ( преди 10 години )
    Когато каските направят такава атмосферка като японците,тогава говори за бабата на Дошо.Те без да напомпат мотора с турбина за 3000лв.която си е консуматив като гарнитурите им за глави и клапаните,не могат да направят нищо повече от мотор за голф2.А по отношение на дизайна са такива консерви, че тоя лекс в сравнение с тях си е кола от далечното бъдеще.
  • #13
    10 rate up comment 9 rate down comment
    Баба ви ( преди 10 години )
    Знайте, че бабата на дошо е по-пъргава от тая зализана гробница. А за качеството на изпълнение не говорим. Фустата на баба е в пъти по-качествена от азиатския "лукс" -пластмаса.
  • #12
    8 rate up comment 11 rate down comment
    speedart ( преди 10 години )
    Доше майче гледаме от най-добрия производител VW , спираме хибрида и слагаме турбомотор...къде са бавнооборотните атмосферни тояги ...само при Хонда ха ха ха ...а това ще е една недозавиваща тояга с късо междуосие и калпаво качество..
  • #11
    13 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Лексус може да прави всичко -от хибриди до водородни автомобили.Немските каски обаче освен тракалници бълващи сажди друго не могат.