IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat ще произвежда Linea в Китай и в Русия

Fiat възнамерява да започне производство на новият си седан Linea и в Китай, като там ще бъдат произвеждани по около 100 хиляди автомобили годишно.

Fiat ще произвежда Linea в Китай и в Русия
Партньор от китайска страна за този проект е Chery. 


Fiat Linea сега се произвежда в Турция на платформата на хечбека Bravo. Автомобилът се предлага с два бензинови двигатели с обем 1.4 литра, с мощност съответно 77 и 120 к.с. По-силният е турбовариант. Наред с тях, Linea се предлага и с турбодизелов двигател с обем 1.3 литра. Кога ще започне производството в Китай и за кои пазари ще бъдат предназначени произведените там автомобили все още не се съобщава. 

Fiat има опит от сътрудничество с Chery, като двете фирми заедно произвеждаха двигатели. Наред с това, вече има споразумение между групата Fiat и Chery за производството на Alfa Romeo 159 в Китай. 

Вече има споразумение между Fiat и руската Северсталь-Авто за производство на Fiat Linea и в Русия. Това ще стане в началото на следващата 2008 г. в завода на фирмата в Набережных Челнах. Обема на производството там ще бъде около 50 хиляди автомобили годишно. 

Предварителните информации са, че цената на „руската” версия няма да надхвърли 15 хиляди долара. Точно за толкова (21750 лева) може сега да се закупи и в България Linea, произведена в завода на Fiat в Бурса.
0 от 500