IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi изтегля A8/S8 от пазара заради проблем със стъкления покрив

Сервизната акция засяга около 1000 автомобила в САЩ

Audi изтегля A8/S8 от пазара заради проблем със стъкления покрив
Audi обяви, че ще изтегли 1120 автомобила от флагманския си модел A8 заради дефект в стъкления панорамен покрив, пише Autoevolution. Част от засегнатите автомобили са от спортната модификация на лимузината - S8, се казва още в съобщението.
Audi изтегля A8/S8 от пазара заради проблем със стъкления покрив
При направената обстойна инспекция, се оказало, че стъкленият покрив може да се счупи ненадейно и парченцата стъкло да наранят обитателите на купето, или най-малкото да ги разсеят докато шофират с висока скорост. Стъкленият панорамен покрив е част от стандартното оборудване на американските версии на A8 и S8, произведени през 2013 и 2014 моделни години.
 
По-рано през седмицата стана ясна и друга сервизна акция, която компанията от Инголщад ще предприеме в Щатите. Тя касае моделите S6 и S7 от същите моделни години 2013 и 2014. Американската администрация за безопасност на движението по магистралите (NHTSA) е открила пробем в горивопроводите на туин-турбо V8 двигателите на колите, който може да доведе до изтичане на гориво и евентуално пожар. Засегнатите коли са 3594, като всички от тях се движат по американските улици.
 
Подобен проблем Audi имаше и през 2011 г., когато компанията от Инголщад предприе сервизна акция заради проблем в горивната система на Audi A6, S6 и RS6, оборудвани с 4.2-литров V8 двигател. Тогава ставаше въпрос за автомобили, произведени между 19 юни 2001 г. и 8 юни 2004 г. 
 
Общата бройка на засегнатите “шестици” беше 5992, като всички от тях бяха сервизирани в САЩ. Проблемът беше концентриран в резервоара и неговата отдушна система, която използва алуминиева тръба и клапан.  Официални лица от NHTSA тогава заявиха, че годините вибрации могат да доведат до деформация на алуминия, което да повреди клапана, а това от своя страна да предизвика теч на гориво.

Снимка: Audi
 
 
 
Тагове: audi a8
0 от 500
  • #14
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    И това ж по-луксозните им и премиум ажтомобили, представям си в по-масовите им модели на какво ниво е качеството...
  • #13
    6 rate up comment 3 rate down comment
    doc ( преди 10 години )
    Audi,nai-dobrata marka za mazohisti!
  • #12
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Nev ( преди 10 години )
    Забележете, че това са само моделите в Щатите! Към това ако се прибавят и тези в другите държави, които просто нямат подобни оргнани за котрол, то тогава бройката ще набъбне значително, тъй като елементите на горивната система са си същите!Само че Ауди ще си оправят птоблемите там и няма да организират акция за другите държави, клиента-балък да си кара, и дано да не се запали...
  • #11
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Alfa ( преди 10 години )
    Фен съм на Ауди, но мисля, че малко прекаляват с алуминия...
  • #10
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Аз за разпадащо се Ауди никъде не съм чел, но съм чел за разни японки с проблеми с *** ...
  • #9
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Е36-цата ли?
  • #8
    2 rate up comment 13 rate down comment
    dim ( преди 10 години )
    карам си бавареца и въобще не ми пука за вас
  • #7
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Хонда Сивик казвате.. По начина, по който критикува, мислех, че кола под 100 000 лева не е карал. Но явно ги е виждал само из сайтовете под формата на картинки. Е ясно тогава :). Доши със здраве да си караш цивката брат ама спри с тоя хейт, смешно е.
  • #6
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Audi, ментета, ментета.
  • #5
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Александр Макаронски ( преди 10 години )
    Направо песен било казва тоя от долу. Хахаха нали!? Същото ли е да дефектира тойота за 20 000 лева и ауди за 150 000 ? Нали за това премиум клиентите си купуват премиум коли? Да са ПРЕМИУМ. Измамени ли са малко а? Да се счупи на парчета тавана на кола за една торба пари заради конструктивен дефект? Премиум разход за стъкларии... ауди убер алес.