IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шеф на Nissan се присмя на Subaru BRZ

Спортното купе било за пенсионери, смята вицепрезидентът на японската компания

Шеф на Nissan се присмя на Subaru BRZ

"Автомобил за пенсионери" - така нарече вицепрезидентът на Nissan Анди Палмър, спортното купе Subaru BRZ, което се продава още като Toyota GT86 и Scion FR-S. Шефът на японската компания даде това определение, докато пред изданието Motor Trend обясняваше какво ще представлява новият спортен автомобил на Nissan.
Шеф на Nissan се присмя на Subaru BRZ
"Искате да знаете с кой ще се конкурира нашия модел в сегмента на спортните коли със задно предаване? Ако говорим за Subaru - тяхната кола е направена за хора над 50 години. Същите те изживяват криза на средната възраст. В Токио ще видите нашия отговор на това - модел ориентиран към мъжете на възраст между 25 и 30 години", обясни Палмър.

Първите информации, че Nissаn готви компактен спортен автомобил със задно предаване още през 2012 г. Очаква се той да заеме нишата под 370Z в моделната гама на компанията. Предположенията са, че купето ще разчита на дефорсирана версия на 3.7-литровия мотор, който при 370 Z разполага с 330 к.с.

Освен това машината ще получи и нов 2.5 литров, 4-цилиндров двигател с турбо и директно впръскване на горивото. На по-късен етап ще се появи и "напомпана" версия, с която ще се заеме заводското тунинг-ателие на Nissan - компанията Nismo.

Неофициално изображение: Motor Trend

Тагове: subaru brz nissan 370z
0 от 500
  • #21
    2 rate up comment 0 rate down comment
    DD ( преди 10 години )
    Е, ти изброи такива возила, че ...все едно нищо не написа.Да подредиш ГТР, М-ка, S5, SLK, FX, Q5-7 и X5 в един ред...really?!
  • #20
    4 rate up comment 0 rate down comment
    MUCOSOLVAN® ( преди 10 години )
    Този арогант, Палмър е специално насаден в Нисан-Европа за да баталяса "западното крило" на фирмата... според някои слухове;За да може разните европейски марки да дишат по-спокойно на родна почва.
  • #19
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Прав е. GT86 е за пенсионери. Младите искат или истинска спорта кола като GTR,370Z, S5, SLK, някоя M-ка или някой премиум джип като FX, Q5-7 или X5 и X6ца. За истинските баровци които искат спорти коли е ясно че само определени марки са актуални..
  • #18
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Хахаха,Анди Палмър бил създал ГТ-Р!?!?!Още някой не си е пил хапчетата днес освен REE.В този форум има хора,които определено не са в ред.Та да минем на въпроса за капута Анди Палмър,който е сложен на някакъв висок пост в ерархията на компанията и нищо повече.Нищо значително не е направил.Отговаря за Нисан-Европа,а тук нещата с тази марка не са никак розови,като изключим един единствен модел Кашкай,който също няма общ с този ***.
  • #17
    9 rate up comment 1 rate down comment
    У-Я ( преди 10 години )
    А аутомедия пак са надминали себе си в измислиците. Анди Палмър всъщност е казал че ГТ86/БРЗ е кола за 50 годишни хора с midlife crysis. Как това е станало "за пенсионери" което означава >65???
  • #16
    11 rate up comment 0 rate down comment
    У-Я ( преди 10 години )
    Тоя Анди Палмър е човекът който е пречил на създаването на ГТР, не обратното. ГТР е гениално инженерно творение - нещо от което финансистите като Анди Палмър получават уртикария.
  • #15
    12 rate up comment 2 rate down comment
    muhaha ( преди 10 години )
    Смешен е защото се подиграва на нещо което очевидно не е такова каквото го изкарва.
  • #14
    3 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Това го казва човека, който е създал ГТ-Р кола за 80 хиляди долара която бие ферари. Ако неговия коментар е смешен нз на кого не е
  • #13
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Suabru BRZA е кола за тойотаджий ли, бе RRE? Натъжаваш ме с интелекта си. :(
  • #12
    21 rate up comment 0 rate down comment
    самурай ( преди 10 години )
    Някой пак не са си пили хапчетата днес щом за тях Анди Палмър е японец.Демокрация е и всеки моще да плещи всякакви глупости,но истината е че японец никога не би казал за конглокент подобно нещо.Манталитета на японците не е да се изхвърлят,хвалят и правят на голяма работа.Те правят нещата тихо,без много парадиране,но както трябва.Тези,които много приказват нищо не правят.Хората оценят японското качество,което е ненадминато все още от никой.