IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW показа сребърна 7-Series

За най-скъпата лимузината на марката са използвани 10 кг от ценния метал

BMW показа сребърна 7-Series

Компанията BMW представи най-скъпия вариант на седана 7-Series - 760Li Sterling. Модификацията е създадена съвместно с германската фирма Robbe&Berking, която се занимава с производството на сребърни изделия вече 139 г. За автомобила са били използвани 10 кг. сребро, проба 925.
BMW показа сребърна 7-Series
От ценния метал са направени решетката на радиатора, дръжките на вратите, лайсните на багажника и емблемите. Освен това сребро е използвано за голяма част от елементите в салона, както и за седалките. То е втъкано дори в централната конзола на автомобила.

Почти всички елементи са изработени на ръка, като е използвана една от най-сложните техники - Мartele. При нея всяка част се полира допълнително, като се нанасят рисунки, които са вдълбани в метала. Това е особено трудно, тъй като майсторът, работещ със среброто, има право само на един удар върху елемента. Ако има разминаване в дълбочината, той се бракува.
BMW показа сребърна 7-Series
Специалната модификация на 7-Series разчита на 6.0-литров, 12-цилиндров бензинов двигател с мощност 544 к.с. и 8-степенна автоматична скоростна кутия. От 0 до 100 км/час лимузината ускорява за 5.3 секунди. Цената на тази версия е 330 000 евро, докато базовата 760Li струва 148 100 евро.

Снимки: BMW

0 от 500