IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW i3 надмина очакванията

Електрическата кола получи 8 000 поръчки, все още не е излязла на пазара

BMW i3 надмина очакванията

BMW i3 надмина очакванията
Снимка: BMW

Германската автомобилна компания BMW обмисля увеличаване на производството на своя първи модел от новата екологична серия - i3. Машината все още не е официално излязла на пазара, но интересът към нея надмина дори очакванията на производителите.

Получени са над 8 000 поръчки за модела, а до пазарната му премиера остава още месец. Затова първоначалните планове за производство на около 10 000 екземпляра годишно ще бъде актуализирани, съобщиха от компанията пред Bloomberg по време на пресконференция в Амстердам. Не се съобщава какъв ще бъде новият капацитет на производство, но вероятно ще бъдат направени инвестиции за увеличаването му.

BMW i3 бе представен пред публика през септември, а производството му стартира преди около месец. Цените на модела в Германия започват от 34 950 евро, а в САЩ - от 41 350 долара .

BMW i3 се предлага в два варианта - напълно електрически и такъв, оборудван с ДВГ. И при двата модела мощността е 170 к.с., а въртящият момент - 250 Нм. С едно зареждане максималният пробег на i3 е между 130 и 160 км. При версията i3 REX, разполагаща с допълнителен 650-кубиков бензинов двигател с два цилиндъра, автономията се увеличава до над 300 км.

За зареждането на батериите са необходими около 6 часа, като има вариант и за бързо зареждане до 80%, което отнема по-малко от 30 мин.

Платформата на екологичната кола е изградена от алуминий, а пътническата клетка e от карбонов композит.

Тагове: bmw i3
0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 10 години )
    ima li DVG v kolata, tq e HYBRID!elektromobili sa distancionnite koli4ki na decata vi, 6tot sa samo s baterii!vie ne vdqvate li razlikata!?
  • #6
    5 rate up comment 2 rate down comment
    raptor ( преди 10 години )
    Moje da 6tadi prirodata, ama ne 6tadi setivata mi! Mega izprajnenie!
  • #5
    5 rate up comment 1 rate down comment
    b.b. ( преди 10 години )
    "Тука пишат откровени ***." Тук съм съгласен с Дошо. Цяла статия е написана и повечето хора не са разбрали, че става въпрос за ЕЛЕКТОМОБИЛ. Ама няма как. Те само за хибриди са чували и сега питат какъв е тоя хибрид?Да,има ДВГ,но той е само ОПЦИЯ за такива като вас, които не могат да си представят как кола ще е без ДВГ. i3 e електромобил,а не хибрид. Интерсно би било какъв % от поръчаните коли са чисто електрически и колко са с опционалния ДВГ за удължен пробег. Но няма данни в статията.
  • #4
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Амперчо ( преди 10 години )
    Какъв по-свестен хибрид видя бе Аноними приятелю?Тук имаме електрическа кола и такава с удължен пробег с някакви смешни показатели и ДВГ на мотоциклет,който като почне да зарежда батериите показва разход 7/100.Нали преди време го тестваха.Докато батерията е пълна всичко е ОК,но започне ли малката моторетка да бръмчи и да зарежда разхода е ужасяващо висок.Обявената цена 34 950 евро е без екстри.Като слжиш някоя друга екстра и цената скача над 50 000 евро.По-добре Опел Ампера за много по-малко.
  • #3
    16 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Пак си правят *** реклама,че видите ли още не са почнали да продават,а всичко било разпродадено.Да,ама не.На тази цена,този леген ще стои в шоурумовете с години.Сега са си ги раздали на представителствата,като служебни коли и са им цопнали емблемите за да бъдат,като движещи се реклами.А и не виждам нищо революционно или по-добро,че изведнъж да е настъпило голямо търсене.От години конглокенцията предлага подобни коли с много по-добри показатели и цени,но продажбите им не са много добри.
  • #2
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Честито на БМВ за първия им по-свестен хибрид, доживяхме да го видим!
  • #1
    19 rate up comment 11 rate down comment
    b.b. ( преди 10 години )
    "японци са го правили все пак"Да, чистокръвните японци Хайнц и Фридрих! ;) А и на снимката са японец до японец, мила майно ло! ;)То бива да си заслепен, ама чак толкова, че на черното да викаш бяло...