IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кубица ще дебютира на най-високо рали ниво

Бившият пилот от Формула 1 ще кара за заводския тим на Citroen във WRC

Кубица ще дебютира на най-високо рали ниво

Бившият пилот от Формула 1 Роберт Кубица (Пол) ще дебютира в най-високо ниво на световния рали шампионат (WRC). В последния кръг от първенството - рали "Уелс" (14-17 ноември), полякът ще кара един от автомобилите на заводския тим на Citroen, съобщиха от прес-службата на отбора.
Кубица ще дебютира на най-високо рали ниво
През този сезон Кубица се състезаваше със Citroen DS3, но в класа за автомобили RRC (с ограничения на мощността). Там той спечели 4 състезания и е лидер в класирането, като в предстоящото следващата седмица (24-27 октомври) рали "Испания" може да стане шампион в по-ниската категория - WRC2. В Уелс полякът ще кара същия модел, но в по-горния клас - WRC, като ще заеме мястото на Халид Ал-Касими (Катар).

За Кубица състезанието ще бъде важно и по-друга причина. Той обяви, че ще остане във WRC догодина, само ако получи място в някой от заводските отбори. Освен със Citroen Sport, той преговаря и с тима на M-Sport, които се състезават във WRC с автомобили Ford Fiesta.

"Обещахме на Роберт да получи място в тима ни, ако спечели титлата в по-ниския клас. Той още не го е направил, но сезонът му е много успешен и затова ще му дадем шанс", обясни шефът на Citroen Sport Ив Матон.

Снимка: Renault F1

Тагове: wrc
0 от 500