IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford спаси завода си в Румъния от спиране

Предприятието увеличи износа на двигатели за Северна Америка и Азия

Ford спаси завода си в Румъния от спиране

Заводът на Ford в Крайова (Рум), който екипът на "Аутомедия" посети наскоро, отново работи на пълни обороти. Преди 2 седмици той бе спрял производство заради намалелия интерес към модела B-Max, който се сглобява в него. Това накара ръководството на предприятието да пусне в отпуск близо 2500 от общо 4000 служители.
Ford спаси завода си в Румъния от спиране
Румънското издание Ziarul Financiar съобщи, че концернът е намерил начин как да компенсира загубите, причинени от спирането на работа. В Крайова се сглобяват 1.0-литровия EcoBoost и по-големия 1.5-литров мотор от същата серия. Именно вторият агрегат се оказва много важен за предприятието, тъй като се изнася за Северна Америка и Азия. Двигателят задвижва модела Fusion, като от него в Крайова се сглобяват по над 1000 единици на ден.

От управата на завода обявиха, че до края на годината ще успеят да произведат близо 200 000 двигателя, което е повече от предвидените по-рано през годината 190 000. Това ще донесе приходи на Ford в размер над 1 млрд евро. От конвейера ще слязат и 70 000 B-Max, което гарантира още 1 млрд.

Снимка: Аутомедия

Тагове: ford b-max
0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    Глупости. Хората които купуват, едва ли знаят с какво задвижване на колелата е колата им. А както се вижда в другата статия от клипчетата, хора няма да сглобяват. Това се преви от стотици роботи в безлюден цех. Така, че ако имаш нещо против румънските роботи, кажи го!
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    А B-MAX излезе в много неподходящ момент. Клиентелата му е млади семейства главно, а точно младите хора са с най-голям процент безработица. Дори при добро желание за нова кола, насреща е жената и бебето евентуално. Абсолютно безперспективен клас на тоя етап. Не, че не бих си го купил, но бих го направил най-вече заради цената и то при положение, че Ecosport не става за нищо.
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    Е как да си плащат данъците, като те са ниски само за работодателите, но не и за работниците? Ами един работник удря средно 25-30 % данъци. А сметнете колко данък се плаща на заплата 600 лева примерно, колко струва тока и парното през зимата, колко народ се е нашил със заеми от банки, които са изгодни само и единствено на банките и тогава да говорим кой е в изгодна позиция да плаша данъци и кой не. Айде да не омесваме ревящите капиталисти с работника, дето същия тоя капиталист дере!
  • #1
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Тук данъците са ниски и пак не се плащат. Повече от 2 мил. не си плащат здравните вноски. Всеки друг е виновен, само не и ние. Политиците ни като че ли идват от Марс, а не произлизат от народа.