IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хилари Клинтън отнесе глоба за неправилно паркиране

Петимата служители на Сикрет сървис не успели да я предотвратят

Хилари Клинтън отнесе глоба за неправилно паркиране

На автомобила, с който бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън се е придвижвала по време на посещението си в Лондон, е била наложена глоба за неправилно паркиране, съобщи в."Дейли мейл".
Хилари Клинтън отнесе глоба за неправилно паркиране
По данни на изданието, след като на 11 октомври автомобилът на Клинтън е престоял 45 минути пред Кралския институт за международни отношения (известен още като Чатъм хаус), сътрудник на службата за паркиране е издал документ за налагане на глоба в размер на 80 британски лири или 127 долара.

Около автомобила на Клинтън в този момент е имало петима сътрудници на Сикрет сървис, съпровождащи бившия държавен секретар на САЩ. Те обаче не са успели да попречат на педантичния служител да изпълни задълженията си. Фотограф, който е станал свидетел на случката, е разказал за "Дейли мейл", че единият от сътрудниците на американските тайни служби е размахал удостоверението си, но това не е смутило британския служител.

Изданието отбелязва, че макар глобата, наложена на Хилари Клинтън, да е в размер на 80 лири, тя може да бъде намалена. Според местните закони, ако глобата бъде платена в 14-дневен срок, сумата се намалява наполовина. До 15 октомври обаче глобата не е била платена, е установила проверка на вестника.

Хилари Клинтън беше в Чатъм хаус, за да получи награда от Кралския институт за международни отношения за приноса си в развитието на международните отношения, пише БТА.

Още любопитни новини четете в Dnes.bg

Снимка: GREG BRENNAN

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    ето защо американците пак имат финансови проблеми
  • #2
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    ""Според местните закони, ако глобата бъде платена в 14-дневен срок, сумата се намалява наполовина.""При нас с една трета. Все сме най-набутани.
  • #1
    26 rate up comment 0 rate down comment
    nikito_blend ( преди 10 години )
    Тук такъв служител не би си и помислил да направи такова нещо, а ако направи или по-нататък ще изчезне глобата или е много вероятно да си има проблеми с шефовете.