IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Поръчаха на Mazda да направи нов кросовър

Моделът CX-3 може да се появи на пазара до 2 години

Поръчаха на Mazda да направи нов кросовър

На фона на успехите на кросовъра Mazda CX-5, японският производител вероятно ще пусне още един по-компактен автомобил от този клас. Според изданието Drive в Mazda вече са получили молба от представителството си в Австралия за създаването на подобен модел.
Поръчаха на Mazda да направи нов кросовър
Кросовърът ще носи името CX-3, като слухове за евентуалното му построяване се носят още от края на миналата година. Тогава се твърдеше, че той ще бъде създаден на платформата на следващото поколение на ситикара Mazda2, но според последни информации в донор на кросовъра ще се превърне новата Mazda3.

Причината е, че нейната платформа, базирана на тази на CX-5, позволява производството както на модели с предно предаване, така и на такива със система за задвижване на четирите колела. Като размери бъдещият CX-3 ще бъде близък д концепта Mazda Minagi (на снимките), показан от японците на автосалона в Женева през 2011 г.

„На пазара в Австралия има място за компактен кросовър със задвижване 4х4 – заяви шефът на Mazda Australia Мартин Бандерс. – Затова и се обърнахме към ръководството на компанията с молба да разработи подобен автомобил и ни бе обещано, че въпросът ще бъде разгледан съвсем скоро.”
Поръчаха на Mazda да направи нов кросовър
Очакванията са екстериорът на бъдещия съперник на Subaru XV да бъде разработен в стила на новата дизайнерска философия на марката - "KODO - душа на движението", която е използвана при новите Mazda3 и Mazda6. Автомобилът, който може да излезе на пазара до 2 години, ще се предлага с 1.6-литров дизелов мотор Skyactiv и бензинови двигатели с обем до 2.0 л.

Снимки: Mazda

Тагове: mazda cx-3
0 от 500