IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo тества "напомпано" комби

Моделът V60 Polestar вероятно ще получи двигателя на седана S60

Volvo тества

Компанията Volvo и нейният партньор - фирмата Polestar, подготвят "напомпана" версия на комбито V60. Автомобилът бе заснет по време на тестове, а снимките и информация за него публикува изданието Autoevolution.
Volvo тества
Ако се съди по фотографиите, новата версия се отличава от стандартното V60 по предницата си, новия заден дифузьор с двойка тръби на изпускателната система, наличието на спойлер на покрива, по-големите джанти с нископрофилни гуми и спирачните механизми Brembo.
Volvo тества
Засега няма информация за техническите характеристики на това комби, но изданието Motor Trend предполага, че V60 Polestar ще получи същия агрегат, на който разчита и седанът S60 Polestar. Това означава, че машината ще се задвижва от 3.0-литров, 6-цилиндров бензинов мотор с мощност 350 к.с. и 500 Нм въртящ момент. Скоростната кутия е 6-степенен автомат.

При това положение сред най-сериозните съперници на Volvo V60 Polestar ще бъде комбито Opel Insgnia OPC. Този модел бе обновен през август и разчита на 2.8-литров, 6-цилиндров мотор с мощност 325 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч при него става за 6.3 секунди.
Volvo тества
Що се касае до седана S60 Polestar, който бе показан през април, при него ускорението отнема 4.9 секунди. Моделът е със задвижване на четирите колела, като максималната му скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч. Седанът засега се предлага само в Австралия, но при успех в тази страна ще бъде насочен и към други пазари.

Снимки: Autoevolution

Тагове: volvo v60 polestar
0 от 500
  • #1
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Иван Радев ( преди 10 години )
    V60-ката ми изглежда много добре, а на живо направо не мога да откъсна очи с малко люта подправка ще е още по-голяма ненагледница.Браво на Полстар и жалко, че е толкова безсмислена тази кола в България също колкото и инсигния опц. С тези твърси окачвания и почти липса на гумена част в колелото е гаранция за максимални 30 км/ч по паветата поне толкова беше скоростта, която беше поносима за вътрешните ми органи в последната инсигния опц, в която се возих.