IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall Haval H9 излезе на светло

Моделът бе представен на дилърите на марката

Great Wall Haval H9 излезе на светло

Китайската автомобилна компания Great Wall показа своя най-голям всъдеход Haval H9 на своите дилъри. Изданието CarNewsChina успя да се добере до снимки от събитието, които публикува.
Great Wall показа Haval H9 на дилърите си
За новия Haval H9 вече се знае, че ще бъде позициониран по-високо от Haval H8 и обещава да зарадва феновете на марката с впечатляващи всъдеходни характеристики, както и с разкошен интериор. Автомобилът ще се предлага с два напълно нови двигателя, собствена разработка на Great Wall. Това са турбомотори с обем 2.0 и 3.0 литра.
Great Wall показа Haval H9 на дилърите си
Първият има мощност от 218 к.с. и 324 Нм въртящ момент, като работи с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Втората модификация - V6 Turbo, развива 333 к.с. и 480 Нм въртящ момент, като се куплира с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Тази версия ще получи и специална система за задвижване на четирите колела, която е идентична с тази на Toyota Land Cruiser.
Great Wall показа Haval H9 на дилърите си
Флагманът от моделната линия Haval ще дебютира през април на автосалона в Пекин. Първоначално автомобилът ще се продава само на пазара в Китай, а по-късно ще започне неговият експорт. Все още не се знае дали всъдеходът ще се присъедини към моделите на Great Wall, които се произвеждат в завода на Litex Motors край Ловеч.

Снимки: CarNewsChina

Тагове: great wall haval h9
0 от 500