IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Подробностите за BMW 4-Series Convertible

Новият покрив превръща купето в кабриолет за 20 сек.

Подробностите за BMW 4-Series Convertible

След появилите се миналата седмица снимки на 4-Series Convertible, германската компания BMW разкри официално своя нов модел. Той ще бъде представен пред публика по време на автомобилното изложение в Лос Анджелис, но още сега можем да се запознаем с всички подробности около него.
Подробностите за BMW 4-Series Convertible
Новият кабриолет продължава традицията от предишното поколение, залагайки на твърд сгъваем покрив. Той е разделен на три части и може да превърне купето в кабриолет, както и обратното, за само 20 сек. Покривът предоставя с 2 децибела по-добра шумоизолация от този на предшественика, а електрониката му работи при максимална скорост 18 км/час.

Новост при модела е отоплението за вратовете на пътуващите на предните седалки, което се предлага като опция и позволява на колата да бъде използвана като кабриолет дори при по-студено време. Сравнен с този на предшественика, багажникът на 4-Series Convertible разполага с 20 литра повече обем. При свален таван той достига 220 л, а при качен - 370 л.

Освен повече място за багаж, BMW 4-Series Convertible предлага и повече пространство в кабината. Моделът е с 26 мм по-дълъг от старото 3-Series Convertible, като има с 50 мм. по-дълго междуосие. Широчината също е увеличена - с 43 мм.

На пазара в Европа моделът ще се предлага с избор от три двигателя - два бензинови и един дизелов, към които поетапно ще бъдат прибавяни нови. Бензиновите предложения са 428i (2.0-литров турбо-агрегат с 245 к.с.) и 435i (3.0-литров турбо-агрегат с 306 к.с.). Дизелът е 2.0-литров и предлага 184 к.с. мощност.

Всички агрегати идват с 6-степенна ръчна скоростна кутия, а като опция ще може да се поръчва автоматик с 8 предавки.
Подробностите за BMW 4-Series Convertible
Тъй като световната премиера на модела ще се състои на територията на САЩ, динамичните данни на модела са представени с тамошните мерни единици. Ускорението на 428i от място до 60 мили в час отнема 6.2 секунди, а това на 435i - 5.5 сек. И при двата модела максималната скорост на движение е ограничена на 155 мили в час - 250 км/час.

За момента е ясно, че в САЩ моделите ще се оборудват стандартно с 8-степенен автоматик, а при 428i ще се предлага и система xDrive.

Цените на BMW 4-Series Convertible в Северна Америка ще стартират от 49 675 долара.

Всички подробности очаквайте най-късно в края на месец ноември, когато изложението в Лос Анджелис ще отвори врати.

Информация и снимки: BMW

0 от 500
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    МНого красив този конвъртибъл!:)
  • #1
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Georgi ( преди 10 години )
    Доста приятно, но можеше да старира и с 3.0 дизел, все пак е изцяло спортен модел. Лошото, е че като автомобил е напълно нефункционално и покривът заема целия багажник (поне на стария модел, но и новия предолагам е така), а да караш кабрио в БГ, където след камионите във въздуха се носи всичко възможно, си е рисковано занимание.