IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

На Defender му остават 2 години живот

Land Rover прекратява производството на модела

На Defender му остават 2 години живот

Land Rover ще прекрати производството на модела Defender през декември 2015 г. - цели 67 години след появата на първия автомобил с това име. Ако все пак се появи негов наследник, той няма да има нищо общо с познатия ни Defender.
На Defender му остават 2 години живот
Това твърди източник от британската компания пред Automotive Business Review. Основната причина за това решение на шефовете на марката са засилените мерки за безопасност и за екология. Наличието на Defender в моделната гама на Land Rover съществено влошава средните показатели на марката за изхвърлените вредни емисии СО2.

Слуховете, че Land Rover ще стигне до подобно решение вървят още от 2011 г., когато компанията показа изображения на потенциалния наследник на Defender. В същото време обаче британците не смятат да оставят нишата празна и вече мислят за създаването на напълно нов кросовър. В неговата основа ще бъде концептуалния Land Rover DC100, показан също преди 2 години. Новият модел трябва да бъде готов през 2017 г.

Снимка: Land Rover

0 от 500