IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall се кани да задмине Jeep

Планира да увеличи продажбите си до 1.3 млн. автомобила годишно

Great Wall се кани да задмине Jeep

Председателят на Съвета на директорите на Great Wall - милиардерът Вей Цзянцзюн, обяви доста амбициозни планове на китайския производител, съобщава агенция Bloomberg. Компанията, която произвежда автомобили у нас съвместно с Litex Motors, планира съвсем скоро да изпревари по продажби един от лидерите в сегмента на всъдеходите - Jeep.
Great Wall се кани да задмине Jeep
Hover M4 е един от моделите, с които Great Wall, ще гони ръст на продажбите. Снимка: Ройтерс

Целта пред най-големия производител на SUV модели в Китай е да удвои продажбите си в цял свят, като през 2015 г. да реализира на пазарите по 1.3 млн. автомобила годишно. Амбициозният план на Great Wall впечатли шефът на Азиатско-тихоокеанското подразделение на концерна Ford Дейвид Шох, който заяви, че съвсем скоро компанията може да се нареди сред най-добрите в света.

"Един от производителите, за чиито прогрес трябва внимателно да се следи, е именно Great Wall - каза пред журналисти Шох. - Автомобилите на тази компания са с добър дизайн и са доста качествени. Всичко това обещава да донесе добри резултати на международните пазари."

Консултантската компания Bernstein също е на подобно мнение. Неотдавна нейни експерти обявиха, че от стотиците китайски компании само 5 имат сериозни шансове да пробият сред най-добрите в света. Това са групата SAIC, както и Brilliance, Dongfeng, Great Wall и Guangzhou Automobile.

0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    pero ( преди 10 години )
    Бъчвар, ако не ме лъже паметта Фиат купи Крайслер а не обратното. 2 млрд-а китайци от тях 1.9 млрд-а се борят за оцеляване в трудовите лагери на Епъл, Самсунг и тн. Къде ги видя тези потенциални купувачи нямам идея.
  • #3
    5 rate up comment 6 rate down comment
    xzc ( преди 10 години )
    То на китайския пазар няма само китайски компании - има всякакви.. дори си произвеждат колите на място в Китай. Този аргумент с големината на пазара важи само ако има държавни протекции...
  • #2
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    До 2 Може и да е прав ,че са 2 а не 1,5 милиарда В Китай ,Индия и Бангладеш -- не е ясно колко е населението Дори в спавочницирте пише -- Толкова но с възможноста да са .... и дават съвсем друга цифра А относно колите им Има още доста да се учат
  • #1
    13 rate up comment 5 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    Е то е ясно. Каквото и да направят китайците, но може никой да ги стигне по простата причина, че има близо два милиарда потенциални купувачи. В щатите те са 300 милиона, в Италия 50. Долу горе така и ще се продават автомобилните марки в бъдеще, като тия с 50-те милиона население най-вероятно ще бъдат погълнати и отпаднат от битката.