IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot 308 GTI ще балансира мощност и комфорт

Моделът ще има около 250 к.с. под капака

Peugeot 308 GTI ще балансира мощност и комфорт

Напълно новото Peugeot 308, чиято премиера за България се състоя на международния технически панаир в Пловдив, ще има гореща версия GTI. Тя ще разполага с около 250 к.с. и вероятно ще бъде готова още следващата година, пише британското издание Top Gear, позовавайки се на официална информация от френската компания.
Peugeot 308 GTI ще балансира мощност и комфорт
Подобно на по-малкия 208 GTI, горещата версия на Peugeot 308 ще разполага с отличителен бодикит, снижено окачване, спортни спирачки и уникално оборудване.

Мощността ще бъде около 250 к.с., изцедена от 1.6-литров двигател, като ще се предава към предния мост с ръчна скоростна кутия. Динамичните показатели не са известни, но можем да очакваме ускорението от място до 100 км/час да отнема малко повече от шест секунди.
Peugeot 308 GTI ще балансира мощност и комфорт
Високата динамика обаче не е единствената цел пред инженерите на 308 GTI. Да, моделът ще бъде бърз, но и много практичен, твърдят французите, като уточняват, че машината ще предлага отличен баланс между мощност и комфорт.

За тези, които държат най-вече на първото, ще има и по-спортна версия. Тя ще получи приставка R и поне 270 к.с. Този модел вече беше показан като концепт във Франкфурт (на снимките).

Снимки: Peugeot
 

0 от 500