IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващите BMW M5 и M6 ще получат 4х4

По-компактните М3 и М4 остават със задно

Следващите BMW M5 и M6 ще получат 4х4

Президентът на BMW M GmbH Фридрих Нитшке обяви, че е променил своето отношение към поставянето на система за задвижване на четирите колела на „заредените” модели на компанията. Това е станало, след като топ-мениджърът е видял и оценил успехите на конкурентите.
Бъдещите BMW M5 и M6 ще получат 4х4
В интервю за списание Motoring Нитшке, който по-рано категорично отричаше възможността за поява на М-модели със задвижване 4х4, признава целесъобразността за пускането на подобни модели.

„Между 70 и 80 процента от продадените в САЩ Mercedes-Benz E63 AMG имат система за задвижване на четирите колела, така че и ние сме длъжни да мислим за нещо такова. Това обаче ще стане, след като пуснем на пазара наследниците на сегашните М5 и М6”, коментира Нитшке.

Той допълни, че настоящите BMW M5 и M6 (на снимката) ще останат само със задно предаване до края на жизнения си цикъл. В баварския концерн са преценили, че да се внасят съществени изменения в тези два модела не е практично.

Президентът на BMW M GmbH  каза още, че системата 4х4 при новите поколения М5 и М6 ще се предлага само като опция. Нейната поява при двата модела не означава, че компактните М3 и М4 ще тръгнат в същата посока. Напротив – те ще останат с класическото задно предаване.

Снимка: BMW

Тагове: bmw m5 bmw m6
0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    от М подразделението да вземат да направат 760 и да ударят здраво мерцедес в земята...
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    dakk ( преди 10 години )
    Ще бъдат осъдени на смърт чрез обезглавяване за копиране на идеи от Мерцедес AMG.
  • #5
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Дошо ( преди 10 години )
    Аидееее ЕрЕските на Алуди останаха без клиентела
  • #4
    15 rate up comment 3 rate down comment
    *** ( преди 10 години )
    Ама 4х4 ще се предлага "само като опция"..който иска купува със задно...и с вратите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • #3
    7 rate up comment 4 rate down comment
    бавареца ( преди 10 години )
    те нещата одавна не са същите. преди колите бяха по 1200-1500кг и беше кеф. сега ми правят М модел дето тежи 2 тона. волана е с такива усилватели че няма усещане. одавна трябваше да сложат 4х4 то е ясно. дано успеят да запазят баланса на масите 50:50 , че в ауди това е проблем с техните мотори лепнати на радиатора
  • #2
    8 rate up comment 11 rate down comment
    мун_чо ( преди 10 години )
    След някоя друга година ще са хибриди с предно, че да не се парзалят зимата. Най-бероятно и че махнат ръчната, че била неудобна. И БМВ станага пед*али...
  • #1
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Пенка ( преди 10 години )
    Еее, добър да е, щом си казал...