IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen сваля от производство Routan

Американските клиенти ще получат алтернатива в серийната версия на кросоувъра CrossBlue

Volkswagen сваля от производство Routan
Volkswagen преустановява производството на пътническия ван Routan, познат известно на пазарите в Канада, САЩ и Мексико, пише The Detroit Bureau.
Volkswagen сваля от производство Routan
За свалянето на модела от конвейера се говори от много време, но ръководството на германската компания най-накрая е взела своето окончателно решение. Големият ван с плъзгащи се врати е базиран на платформата на Chrysler RT и по време на 5-годишния си живот от него са продадени само 57 683 бройки.
Volkswagen сваля от производство Routan
При премиерата на автомобила, германците съобщиха, че се надяват на около 50 000 продажби годишно.

От Волфсбург коментират, че засега нямат намерение да предлагат друг миниван от този клас в Щатите, където потребителите очевидно се обръщат към модели родно производство.
Volkswagen сваля от производство Routan
Все пак хората, които търсят 6-местна интериорна конфигурация, ще могат да си купят серийната веррсия на концепта CrossBlue, която ще се продава отвъд Океана. Моделът ще бъде дълъг близо пет метра и ще се продава със серия ефективни двигатели, система за задвижване на четирите колела, както и DSG автоматична безстепенна скоростна кутия. 

Снимки: Volkswagen
0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    mussko ( преди 10 години )
    Ами американците те такива ванове не карат те карат има едни японски ванове Тойота Сиена се казва повечето карат само японски коли и ванове то американският пазар на коли е завладян от японски коли това мога да кажа само.
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Не е трябвало да продават ван на платформа на Крайслер. ДА си бяха продавали техния Мултиван и Шаран. Новия шаран е просто уникален, пак е с плъзгащи врати но ел. отварят се и с дистанционното и ръчно. Но малко му е солена цената. А Мултивана е много вариативен, едни маси искачат от пода, седалките се въртят махат, местят, вътре можеш да си го направиш като хол с два дивата и маса между тях. Само че и той държи цифра. Един познат преди 3 години си взе Мултиван с 235к.с. много върви.
  • #4
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Germany ( преди 10 години )
    я , някои сухар ми е сложил минус.добре ,кажи че не е смешно.
  • #3
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Germany ( преди 10 години )
    хахаха,не това няма връзка с темата ,обаче и Мистър Бийн не мож го измисли.хахаха.тия са луди .не стига че прилича на буркан ми и това...хахаха.
  • #2
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Germany ( преди 10 години )
  • #1
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 10 години )
    Пазарът бие поредния шут в дирника на ФВ. В Австралия продажбите им се сриват заради укривани дефекти довели до няколко инцидента, единия от които трагичен.