IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda ще пусне конкурент на Dacia Duster

Новият кросовър на японците - CX-3, трябва да бъде готов през 2016 г.

Mazda ще пусне конкурент на Dacia Duster

Компанията Mazda е променила радикално стратегията си за създаването на новия компактен кросовър на марката, съобщава Autoevolution. Първоначалните намерения на японците бяха да се построи автомобил за богати и по-придирчиви клиенти, но след изследване на пазара е било взето различно решение.
Mazda ще пусне конкурент на Dacia Duster
Според маркетолозите на Mazda бъдещият CX-3 ще бъде насочен към клиентите, които търсят по-достъпни автомобили. По този начин ще бъде променена и конструкцията на модела. Очакваше се той да дели една платформа с хечбека Mazda2 от следващо поколение, който трябва да се появи догодина. При новото положение обаче кросовърът ще бъде на шасито на по-големия си брат CX-5 (на снимката).

Основната цел на бъдещия модел е да може да се конкурира с бестселъра Dacia Duster, както и с готвещия се да излезе на пазара Ford EcoSport, който ще се продава на по-висока цена.

Специално за Mazda CX-3 японците ще изработят нови двигатели с малък работен обем. Те също ще използват технологията SkyActiv, ориентирана към намаляване на разхода на гориво и вредните емисии СО2. Промяната в плановете налага и отлагане на старта на производство на модела, който вече е планиран за 2016 г.

Снимка: Mazda

Тагове: dacia duster mazda cx-3
0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Даа, трябва да има и Мазда конглокент на Дачия те и без това са по назад от Дачия.
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 10 години )
    mi ne e lo6a ideqta, stiga da se prodava dobre...te horata se smeqt na dacia, ama i se ubivat da q kupuvat, nali!?mazda-prakti4ni, dostapni, nadejdni...i krasivi!
  • #2
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Предвид факта че бяха партньори с Форд а сега са с Фиат, ще е нещо базирано или на Форд Куга или на Джип Компас, и двете не знам до колко са по-силни предложение от базираната на нисан Дачия
  • #1
    8 rate up comment 0 rate down comment
    nikito_blend ( преди 10 години )
    Маркетолозите трябва да се слушат защото иначе автомобила ще стане непродаваем, а за малък производител държащ 2% от пазара това ще са доста ресурси на вятъра. А и ако го направят с присъщата за марката надежност смятам че ще имат успех.