IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Caravisio - каравана от бъдещето

Вдъхновената от яхтите подвижна къща е дело на Knaus Tabbert

Caravisio - каравана от бъдещето

Броят на регистрираните нови каравани в Европа непрекъснато намалява през последните години, а една от причините е, че на пазара не се появява нищо ново. С тези думи бе разкрита най-новата каравана на Knaus Tabbert, която има амбициите да представи напълно нов подход при конструирането на подвижни домове.

Премиерата Caravisio, както се нарича новаторската каравана, се състоя на специализирано изложение в Дюселдорф, Германия. Това е концепция на бъдещ сериен продукт, който можем да очакваме в шоурумите след година-две.
Caravisio - каравана от бъдещето
В разработката на Caravisio, която е продължила цели 2 години, са участвали дизайнери и инженери от 20 различни фирми. Целта пред тях е била да конструират продукт, който клиентите да пожелаят още от пръв поглед.

"С общи усилия успяхме да създадем уникален продукт, който смеем да определим като караваната на бъдещето. Той е уникален и представя напълно нов подход при конструирането на подвижни домове", заявиха от Knaus Tabbert.
Caravisio - каравана от бъдещето
Една от новостите при Caravisio е, че в разработката му са участвали известни дизайнери на яхти. А това безспорно е повлияло на крайния продукт, който е оборудван с тераса, с каквато разполагат съвременните яхти. Аеродинамичната форма на тялото също е вдъхновена от плавателните съдове, като е била възможна, благодарение на двете единични легла, разположени във формата на буквата "V". С едно движение те могат да се превърнати в комфортна спалня, оборудвана с голям панорамен прозорец.

Удобства, познати от доста по-скъпите яхти, намираме почти навсякъде в интериора. Тоалетната, например, е доста просторна - нещо неприсъщо за караваните, като е оборудвана с панорамен прозорец на тавана. Всички уреди в нея се командват от сензорен екран.

С помощта на дистанционно пък се командва въздушното окачване на Caravisio, което може да снижи караваната почти до земята, за да осигури по-лесен достъп до вътрешността. Със същото дистанционно се отварят и вратите на споменатата по-горе тераса, която от Knaus Tabbert наричат палуба. Отново с дистанционното могат да бъдат замъглени/матирани всички прозорци на уникалната къща. Мебелите предлагат невиждана модуларност, а вратите се заключват и отключват с пръстов отпечатък.
Caravisio - каравана от бъдещето
От Knaus Tabbert признават, че голяма част от показаните при Caravisio решения и технологии няма да могат да бъдат въведени при серийната версия на караваната. Как ще изглежда тя, предстои да разберем след година-две.

Снимки и информация: Knaus Tabbert

Тагове: caravisio knaus
0 от 500
  • #5
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Дебелия ( преди 10 години )
    По-практична е за дълги почивки на едно място. За дълги обиколки и оставяне за кратко на различни места - кемпер.
  • #4
    6 rate up comment 2 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    Красиво, но в сегашния му вид би било супер скъпо. Доста луксозно, не съм сигурен колко практично обаче.Определено е прекалено ниска и още на първата ексглокзия ще е одрана стабилно отдолу - 2 легнали полицая да минеш и си готов. Да не говорим за черния път докато си стигнеш до мястото за къмпинг.
  • #3
    8 rate up comment 0 rate down comment
    fsb ( преди 10 години )
    много е яка, винаги са ме кефели, но са адски скъпи новите и хубави каравани, за цената на тая не ми се мисли, сигурно колкото апартамент на морето
  • #2
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Караваната винаги е била по-практична от кемпера. Караваната можеш да си я оставиш някъде сред природата и само с автомобила да отидеш да си пазариш (примерно). А с кемпера всичко прибираш и после пак отново разгъване и пр.
  • #1
    1 rate up comment 8 rate down comment
    Дебелия ( преди 10 години )
    Хората се насочват към кемпери за това падат продажбите.