IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Всъдеходът на Bentley ще създаде напълно нов сегмент

Най-скъпият и най-луксозен SUV идва до две години, екипиран с 12-цилиндров двигател

Всъдеходът на Bentley ще създаде напълно нов сегмент

Всъдеходът на Bentley ще създаде напълно нов сегмент
Специализираната в производство на луксозни автомобили компания Bentley съобщи, че до две години ще попълни гамата си от модели със SUV. Според Кевин Роуз, ръководител глобални продажби и маркетинг в компанията, това ще бъде най-луксозният и скъп всъдеход в света, като ще създаде напълно нов пазарен сегмент.

Стартовата цена на бъдещата проходима машина на Bentley ще бъде около 180 000 долара, което я прави доста по-скъпа от настоящите модели на Range Rover. Именно към клиентите на британската марка обаче ще бъде насочен моделът на Bentley.

"Нашият нов модел ще се цели в около 30% от настоящите клиенти на моделите на Range Rover", уточни Роуз в интервю за Аutonews.

Моделът, чието име все още не е съобщено, ще се задвижва от 12-цилиндров двигател, генериращ между 575 и 650 к.с. Ще се конструира върху платформа, на която ще бъдат изградени още няколко всъдехода на VW Group - следващите поколения на Audi Q7 и Porsche Cayenne, както и Lamborghini Urus.

Всъдеходът на Bentley ще бъде наличен във версии с 4, 5 и 7 места, но според Кевин Роуз най-търсена ще бъде модификацията със седем седалки. Моделът ще има сериозен просвет и сериозна проходимост, съизмерима с тази на Range Rover, уточни той.

Припомняме, че през 2012 година в Женева компанията показа концептуален SUV модел (на снимката). Той обаче предизвика противоречиви реакции, което накара производителите да го върнат обратно на чертожната дъска. Новият дизайн все още не е разкрит, но преди месец бе официално обявено, че всъдеходът е получил зелена светлина за производство. Беше посочено, че производството му ще се осъществява в завода в Крю, Великобритания, където за целта ще бъдат инвестирани 800 млн. лири. Британците дори се похвалиха, че вече имат над 2000 поръчки за своя бъдещ модел.

Снимка: Bentley

Тагове: suv bentley exp 9 f
0 от 500
  • #24
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Аз ( преди 10 години )
    Вярно е - ще създаде клас "диамантен п*шкоудължител" :)
  • #23
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Triforce ( преди 10 години )
    Дошо, този път се изложи! И аз някой път не разбирам от някои неща, но за мен платформата на автомобила е едно желязо и върху него се прави целият автомобил. По твоята логика, ако утре на една дънна платка за компютър и сложа по-мощен процесор, самата дънна платка ще спре да изпълнява функциите си, така ли? Да, ама не! Тя си е там и каквото и сложиш, това работи. Дали е бързо или бавно, тя работи! Тук е същото - дали му слагаш кожен салон или двигател без верига, платформата НЕ СЕ ПРОМЕНЯ!
  • #22
    1 rate up comment 4 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 10 години )
    prosto novoto im suv-4e 6e odere kojata na conti GT i gotovo...siguren pazaren uspeh!...koi v dne6no vreme vse o6te proizvejda i vgrajda v12!?mnooo se kefq na obqvata za farove za bentley pod statiqta!!! ;-)
  • #21
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Много прилича на Туарег
  • #20
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Дошо ( преди 10 години )
    ВАГ са хитреци а фенчетата им са баламурници.Сега хитрите швабчета ще им продават морално остарелия Туарех на петорна цена а те ще го възхваляват до небесата.(не говоря за бедняците, които пишат тук)Те са по-зле и от тия дето ще купят Туарега с други тенекии
  • #19
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Slavo ( преди 10 години )
    Да са живи и здрави и много щастливи... словаците! Да, точно те- защото точно там ще се прави това на снимките. Може някой пъпчив младеж в Бг да си мисли, че в германия има завод, който произвежда такива коли (изброените в статията), ама НЯМА! И няма и да има! Колкото Франция прави Ситроен С1 и С3 на своя територия, толкова и Фолксваген прави СУВ-ове в Немецко! Точно казано- НУЛА! Важното е да се продава! Има кой да купува...
  • #18
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Субаруфен ( преди 10 години )
    Я кажи по-подробно за Кадитата!
  • #17
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Абе Дошо, що ги мразиш толкова тия ВАГ? Някой гъзе са Ауди да не ти е отмъкнало приятелката и ти да си го разбрал, като си я видял да и стърчат краката през прозорците, а Ауди-то леко се поклаща пък не се движи, а?
  • #16
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Космос ( преди 10 години )
    Мдааам, един пък затова върна няколко Кадита, още слез няколко месеца употреба във фирмата му. Ама, нормално, напоследък отвсякъде валят такива случки. Иначе няма лошо, скъпа ефтина, харесват си хората емблемата, кво лошо, парите са си техни. НО лошото е, че се правят на Юрий Гагарин на пътя после, щото си мислят че карат Союз 18. Абе ...
  • #15
    7 rate up comment 5 rate down comment
    не разбрах ( преди 10 години )
    Дошо-турбото ли си или Дошо платформата? Или само Дошо-постера.