IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Гугълмобил причини тройна катастрофа в Индонезия

Шофьорът на колата блъснал микробус, опитал да избяга и се натресъл в още две коли

Гугълмобил причини тройна катастрофа в Индонезия

Един от автомобилите на Google, които правят заснемане на градовете по цял свят, причини тройна катастрофа в Индонезия, съобщава BBC. Инцидентът се е случил в покрайнините град Богор.
Гугълмобил причини тройна катастрофа в Индонезия
Специално оборудваното Subaru правело заснемаме на тесните улички в покрайнините на града, когато се сблъскалo с микробус. Тъй като вината за катастрофата била на шофьора на колата на Google, той предложил да придружи потърпевшия водач до сервиз, където да оценят щетите, посочват очевидци в местен форум, където бяха публикувани и снимките от инцидента.

По пътя обаче, "гугълмобилът" опитал да избяга, тъй като шофьорът му се притеснил, че щетите от катастрофата ще струват скъпо. Започнало преследване между двете коли, което завършило с нова катастрофа. Този път Subaru-то ударило две коли - една на пътя и една паркирана до тротоар.
Гугълмобил причини тройна катастрофа в Индонезия
Ръководителят на местното представителство на Google Вишну Махмуд заяви пред AFP, че компанията гледа много отговорно на подобни инциденти и е готова да сътрудничи на полицията. Според докладите по случая, тройната катастрофа се е разминала без сериозно пострадали.
Гугълмобил причини тройна катастрофа в Индонезия
Инцидентът се случва само няколко месеца, след като Google обяви, че напредва с разработката на автомобил, който може да се движи без шофьор. И който ще сложи край на инцидентите по пътя.

Снимки: kaskus.co.id

Тагове: google
0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    Аз съм радостен, че от Гугъл ползват коли на Субару. Личи си, че наистина са компания която оценява качеството и подкрепя прогреса. А не да толерират немските/*** номера и алчност.
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    "Гугълмобил причини тройна катастрофа в Индонезия" или се опитахте да напишете "Шофьорът на гугълмобил причини тройна катастрофа в Индонезия", или за вас значението е едно и също, особенно при компания, която разработва автономни коли?!
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Да се надяваме ли,че историйката ще бъде качена в Youtube:-)