IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обвиниха BMW в промишлен шпионаж

Баварците отричат и предлагат сътрудничество в областта на зарядните станции

Обвиниха BMW в промишлен шпионаж

Френската промишлена група Bollore обвини концерна BMW в незаконни опити за получаване на информация, която французите използват за създаване на собствени електромобили. Агенция Reuters уточнява, че има двама арестувани по случая.
Обвиниха BMW в промишлен шпионаж
Групата Bollore и в частност една от нейните компании – Autolib, е специализирана в даване под наем електромобили в Париж (на снимката). За целта Autolib разполага с мрежа от офиси, разположени в почти всички райони на френската столица.

Според информацията до момента, вниманието на сътрудниците на фирмата е било привлечено от двама мъже, които на няколко пъти са наемали електромобили от Autolib. С помощта на високотехнологично оборудване те са изследвали една от зарядните станции, принадлежащи на компанията. Подозренията паднали върху BMW, след като двамата били забелязани в автомобил на марката с германска регистрация.

Заподозрените са били задържани от полицията в Париж. Представители на BMW признали, че мъжете са инженери, които работят за баварския концерн. Обвиненията в шпионаж обаче са били категорично отхвърлени. От BMW обяснили, че техните сътрудници обикалят Европа и разглеждат различни зарядни станции, за да разберат дали те са съвместими с техния нов модел – i3.

От германския производител не уточняват защо не са се опитали предварително да уведомят ръководството на Autolib за намеренията си. Но пък твърдят, че са готови да предложат сътрудничество на французите в областта на изграждането на универсални зарядни станции.

Снимка: Autolib
 

Тагове: autolib bollore
0 от 500