IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-малкият SUV на Mercedes-Benz

Моделът GLA се появи под прожекторите на автосалона във Франкфурт

Най-малкият SUV на Mercedes-Benz

Заедно с новото поколение на S-Class, във Франкфурт се състоя премиерата на най-малкия проходим модел на Mercedes-Benz. Името му е GLA и ще стъпи на пазара в началото на следващата година, когато ще бъде представена и неговата гореща версия от AMG.
Най-малкият SUV на Mercedes-Benz
Mercedes-Benz GLA е базиран на новото поколение на хечбека A-Class, като е получил по-мускулест вид и по-висок просвет. Размерите му са дължина 4417 мм, широчина 1804 мм и височина 1494 мм. Багажникът може да приюти 421 литра, а при сгъването на задните седалки обемът му достига 836 литра. Товарното пространство може да бъде разширено по още един начин - като се наклонят напред облегалките на задните седалки. Така обемът му е 481 л.

Интериорът също е зает от A-Class, но все пак е оборудван с оригинални елементи, които придават индивидуалност на проходимото возило.

Двигателите са познатите бензинови и дизелови, които се поставят на хечбека. Това са бензиновите 1.6 за модела GLA 200 (156 к.с.) и 2.0 за GLA 250 (211 к.с.). Дизеловите опции са: 2.2 със 136 к.с. (GLA 200 CDI) и 2.2 със 170 к.с. (GLA 220 CDI).

Разбира се, ще има и гореща версия, която ще използва бензиновия агрегат, задвижващ моделите A45 AMG и CLA45 AMG. Мощността му е 360 к.с., като се предава към пътя посредством системата за задвижване на четирите колела 4MATIC и трансмисията с два съединителя и 7 степенни AMG SPEEDSHIFT. Освен с мощен двигател, този модел ще се отличава и със спортно качване, спортен бодикит, изпускателна система с четири тръби, мощна спирачна система и много други.

Продажбите на стандартните версии на Mercedes-Benz GLA ще стартират в началото на 2014 година. По същото време трябва да се състои премиерата на горещата версия GLA 45 AMG.

Снимки: Mercedes

0 от 500
  • #12
    7 rate up comment 1 rate down comment
    v-1 ( преди 10 години )
    6.57Не съм се качвал още в този мъник. Тази събота ще го видя във Франкфурт. Но за това, което си написал за Аудитата, съвсем не съм съгласен... И те ползват същите пластмаси като другите марки.Пр.А4 авант, 2006 - верно не е най висок клас на оборудване ама вътре има имитации на карбон и евтини пластмаси :)А4 авант, 2008 - същата работа с пластмасите. Така, че не ми ги хвали много много, напълно са ми ясни.Бих предпочел 100 пъти Мерц пред ФВ с друга емблема...
  • #11
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Прометей ( преди 10 години )
    Ако някой си търси автомобил за черни пътищар едва ли ще се спре на този модел. Това сувче е направенор за да краде клиенти от конглокенцията и да генерира печалби. А за да е още по-печеливш продукта, маркетинг стратезите му печатат една книжка с опции дебела колкото Библията и глеай кво стаа на светофара и пред кафето...
  • #10
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Лелее ( преди 10 години )
    Поредният безсмислен "паркетен" SUV. Една стара Панда 4х4 ще го издуха по черния път...
  • #9
    12 rate up comment 2 rate down comment
    FastDriver ( преди 10 години )
    това е нов модел, който е под GLK. Конглокент е на X1 и Q3,поне за там го обявяват. Прилично е за този клас. Изглежда определено по добре от ML-a, и се вписва добре в дизайнерския език на марката. За качествата на материалите, трябва да го видя на живо.
  • #8
    10 rate up comment 12 rate down comment
    Sheldon ( преди 10 години )
    Много е красив. Жалко че не оставиха светлините на покрива, както беше при концепта - придаваха му по-агресивен вид.
  • #7
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Така, това моделче се чудя нещо нов модел на GLK ли се явява или нов модел в гамата на марката? Относно дизайн, страхотен! Просто е страхотен, ето така трябваше да изглежда новия ML. След страхотния фал с дизайна на новия ML, веднага се виждат подобренията в дизайнерската линия. Това Сувле е прекрасно на външен вид. Ад който в последните години лично се разочаровах от дизайните на последните модели на Мерцедес в момента мога да кажа голямо браво. Много е хубав.
  • #6
    4 rate up comment 11 rate down comment
    6.57 ( преди 10 години )
    Kolega,ako se be6e ka4val v novata A class,6te6e da znae6,4e to4no interiora e pod vsiakakva kritika,6tom stava duma za standartite na Mercedes.Eftina plastmasa i imitacia na carbon.Takiva slabosti Audi ne si pozvoliava dori pri A1.Otdelno e tiasna i s malak bagajnik.Edinstveniat i dobrodetel i van6nia dizain i razbira se AMG modifikaciata
  • #5
    20 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Хайде да спрем да си говорим глупости. Колата е много привлекателна както на външен вид, така и по отношение на интериора. Нито отпред, нито отзад, нито отцтрани прилича на А-класата. Може да имат една и съща дизайнерска линия, но много от елементите са различни. Все пак ви какво очаквате, това е премиум автомобил, но на базата на А-класата и е нормално да има известни съответствия между моделите. Да не забравяме Ауди които имат една кола с различни размери(висока,ниска,къса,дълга)и имена !!
  • #4
    15 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    изглежда много добре . Доста по добре от конглокентите си !
  • #3
    4 rate up comment 14 rate down comment
    6.57 ( преди 10 години )
    Pak kazvam mercedes se izlojiha s toia psevdo SUV.6te mi praviat konkurent na 2008,Capture,Cross Polo s dvigateli ot romunskoto reno,na cena na Audi Q3,4e i otgore.A clasata opredeleno mi haresva,no s tova samo se izlagat