IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda показа комби вместо очакваната Civic Type R

Японците все пак разкриха подробности за „напомпаната” модификация

Honda показа комби вместо очакваната Civic Type R

През последните месеци от Honda често намекваха, че на изложението във Франкфурт ще покажат „напомпаната” версия на Civic, носеща името Type-R, но в крайна сметка това не стана. Вместо това японците разкриха друга модификация на модела – семейно комби.
Honda показа комби вместо очакваната Civic Type R
Все пак феновете на марката могат да бъдат доволни, тъй като от компанията разкриха детайли за дълго очаквания Civic Type-R. „Горещият” хечбек ще получи 2.0-литров бензинов турбо мотор с мощност 280 к.с. Целта на японците е Type-R да се превърне в най-бързият хечбек с предно предаване.

„Прекарахме цяла седмица на пистата „Нюрбургринг” и записахме рекордно постижение за обиколка”, коментира пред журналисти във Франкфурт представителят на Honda Манабу Нишимае.
Honda показа комби вместо очакваната Civic Type R
Колкото до изложения Civic Tourer, неговото основно предимство са екологичността и икономичността. Нивото на вредни емисии СО2 при автомобила е 99 гр/км, а разходът – 3.8 л/100 км. Комбито разчита на 1.6-литров бензинов мотор с мощност 120 к.с.

Моделът е на платформата на стандартния Civic с 5 врати, но е по-дълъг с 23.5 см. Багажникът на машината е нараснал до 477 литра, а вместимостта при свалени задни седалки достига 1668 литра. Освен това Civic Tourer е първият автомобил в историята на Honda с адаптивни задни амортисьори.

Снимки: Honda
 

0 от 500
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Фиата ( преди 10 години )
    Пич,нещо си много болен!Само да ти кажа,че от Австрия,примерно,каквато и марка да вземеш,след 5-6 години е вече изядена от ръждата.Жена ми кара Хонда Кнчерто 1991-ва г. и ако му намериш ръжда ти го плащам по пазарни цени/щото надали ще искаш да ти го подаря/,заради марката де.Пък имам комшия с Венто 1994 г. от Германия и вече не може да го вдига на крик-сещай се.Айде със здраве!
  • #13
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Дошо ( преди 10 години )
    Ами моята е неръждясала бе смешно болно фенче.Айде чупара.Остави ни да се мъчим с Хондите
  • #12
    2 rate up comment 10 rate down comment
    Wow ( преди 10 години )
    Веднага ти го посочвам - МАЗДА 6.Айде бегай у лево с това тясно грозно комби! А на другия дето гледа само колите вътре и здравината им, карай си здравия гниещ таралясник на Хонда и си свиркай. Ти виждал ли си НЕраждясъла Хонда защото аз не съм. Айде приключвам с коментарите защото сте много смешни болните фенчета на тази марка!
  • #11
    7 rate up comment 3 rate down comment
    мнее ( преди 10 години )
    за такива *** като МДАА има вариант- Голф 7 Вариант
  • #10
    4 rate up comment 11 rate down comment
    мдаа ( преди 10 години )
    Поредната циганьорщина от япония. Това е ниторак, нито риба. Блях
  • #9
    14 rate up comment 12 rate down comment
    Дошо ( преди 10 години )
    Шкода не бива да се споменава в едно изречение с HONDA и LEXUS.Японците са синоним на качество и надеждност в цял свят, а Шкода е просто евтин дериват на изключителен *** като Фолксваген
  • #8
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Kiki ( преди 10 години )
    Може би Шкодата от долната статия е по-готина от хондата и лексуса? Японците пак са в космоса.
  • #7
    13 rate up comment 5 rate down comment
    az ( преди 10 години )
    нещо са се объркали от хонда, този раздод и тези коне ги дават за дизеловия 1,6 двигател, иначе колата е много комфортна, и тези който не са имали японка, нека да не се изказват неподготвени,
  • #6
    15 rate up comment 6 rate down comment
    ДО wow ( преди 10 години )
    По миризмата те познах че си RRE - нали?
  • #5
    21 rate up comment 8 rate down comment
    ДО wow ( преди 10 години )
    Ми хайде посочи го тоя ЯПОНСКИ автомобил дето гори повече от каталога - щото аз до колкото знам само на германско-китайските асфалтови *** средния им разход е с 5-10 литра над каталожния.