IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Patrol издърпа 170-тонен самолет

Влезе в Книгата на Гинес (Видео)

Nissan Patrol издърпа 170-тонен самолет

Nissan Patrol издърпа 170-тонен самолет
Nissan Patrol влезе в Книгата за рекордите на Гинес, след като изтегли товарен самолет на разстояние 50 метра. Така японският всъдеход записа името си в графата „Най-тежък самолет, теглен от сериен автомобил“.

Рекордът е записан в присъствието на Негово превъзходителство д-р Ганем Алхажири, председател на Sharjah International Airport по време на събитието Nissan Patrol Challenge, провеждащо се в Обединените Арабски Емирства.

Автомобилът е бил напълно стандартен Nissan Patrol. Самият самолет - Ilyushin Il-76, е с обща маса от цели 170 тона - с 15 тона по-тежък от предишното най-добро постижение в Книгата на Гинес.



Припомняме, че Nissan Patrol използва 5.6-литров V8 двигател, който генерира 405 к.с. и 560 Нм. Въртящият момент се предава към четирите колела посредством 7-степенна автоматична скоростна кутия и системата ALL MODE 4x4.

 Информация, снимки и видео: Nissan

Тагове: nissan patrol
0 от 500
  • #26
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Insane ( преди 10 години )
    А някой да си беше направил труда да погледне, че този Патрол няма рама отдолу и е практически "паркетник", както и Патфайндъра? Не че му пречи, но не е Y60/Y61, че да го лашкаш по джунглите в калта.
  • #25
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Супер умела анимация е това с колесника.Идеята е върховна,но изпълнението е абсолютно невъзможно.
  • #24
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Ime ( преди 10 години )
    "...можем да опишем българина, записал името си в Рекордите на Гинес с тегленето на самолет от 195 т..."Т.е. човек тегли 195т. самолет...с 25 тона повече отколкото този Нисан...за какво да говорим изобщо...
  • #23
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Off road ( преди 10 години )
    Ама как може да сравнявате Таурег и Патрул . По голям паркетник от таурега не знам да има . А да не казваме Патрул от кога съществува и какво е преживял . Арабите не са прости като си ги джуркат из пясъците. Много лоша среда за автомобил .Поздрави! :)
  • #22
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Обичайно арабите изобщо не ходят из пустинята. Те са мулти-милионери и използват най-модерните летящи транспортни средства - ХЕЛИКОПТЕРИ И САМОЛЕТИ ОТ ЕВРОПА. Само най-бедните чужденци, работници по петролните полета биват извозвани с японски еФтинки еднодневки.
  • #21
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Точно така е, в пустините гастербайтерите използват само японски транспортни средства. Причината - неворятно еФтинки са, каквото и да им се случи директно го захвърлят като беден гастербайтер от Филипините или Пакистан и на никой няма да му липсва.
  • #20
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Volanadjia ( преди 10 години )
  • #19
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Volanadjia ( преди 10 години )
    Потърсете в Google как Boeing 717 с блокирал преден колесник се разположи върху един невероятно смел работник на летището с Nissan Navara...Много по-силно от всякаква реклама.
  • #18
    3 rate up comment 8 rate down comment
    osman ( преди 10 години )
  • #17
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Лютфигроздан Местан ( преди 10 години )
    Мдаа, а къде са тойотките се питам ? аа сетих се, докато другите правят нещо, те показват статични състезателни коли ( за японския шампионат ) и подготвят още не излезлия фейс лифт на ленд крузър за СЕРВИЗНА АКЦИЯ есен зима 2013