IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бруталната машина на лошото момче на NBA

Джей Ар Смит е платил около $450 000 за возилото

Бруталната машина на лошото момче на NBA

Трудно може да се определи кой е най-скандалният играч в NBA (НБА - Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада), но със сигурност един от главните претенденти за това „звание” е Джей Ар Смит от „Ню Йорк Никс”. В досието си той има няколко ареста – заради каране в нетрезво състояние, наркотици, сбиване и носене на незаконно оръжие.
Бруталната машина на лошото момче на НБА
Съвсем наскоро Джей Ар си върна шофьорската книжка, която му бе отнета заради пътен инцидент от 2009 г. Баскетболистът, който освен това се възстановява от операция на коляното, реши да „отпразнува” подобаващо събитието и се сдоби с наистина впечатляващ и брутален автомобил - Gurkha F5.

Той има 6.7-литров V8 двигател, който работи с дизелово гориво. Мощността му достига 300 к.с., но заради общото тегло на машината от почти 7.5 тона, максималната скорост на движение е едва 110 км/ч.

Само преди няколко дни репортери на New York Times видяха как играчът слиза от возилото пред ресторант в Ню Йорк. Проверка показа, че машината е производство на канадската компания Terradyne Armored Vehicles, която се е специализира в доставка на машини за армията и полицията.

Цената на този звяр е впечатляваща - $450 000. Парите обаче не са проблем за Джей Ар Смит, чийто договор с „Ню Йорк Никс” е за $24 млн. за 6 години. А запитан защо му е такава кола, баскетболистът отговори в типичния си стил чрез съобщение в социалната мрежа Twitter – „За да се пазя от хейтъри!”

Снимка: Terradyne Armored Vehicles

0 от 500