IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota изкарва състезателни технологии на пътя

Във Франкфурт японците ще покажат автомобил, задвижван от разработената за Le Mans технология Toyota Hybrid System-Racing

Toyota изкарва състезателни технологии на пътя

Toyota изкарва състезателни технологии на пътя
По време на изложението
във Франкфурт Toyota ще представи вълнуващ прототип и със сигурност ще остави трайна следа в автомобилната индустрия, се казва в кратко съобщение от японската компания. Става дума за концептуален хибрид, оборудван с нова спортна система за задвижване.

Детайлите за бъдещата кола са ограничени - ясно е единствено как ще изглежда лотото й, но все пак се уточнява, че ще се нарича Hybrid R и ще се "движи по улиците на света задвижвана от технологията Toyota Hybrid System-Racing". Тази технология компанията използва в знаменитото състезание Le Mans.

Ограничената информация за бъдещата кола накара мнозина да спекулират, че тя ще представлява дългоочаквания наследник на модела Supra. Дали това е наистина така, предстои да разберем през септември, когато автосалон Франкфурт 2013 ще отвори врати.

Информация и снимка: Toyota


0 от 500
  • #32
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Чичето ( преди 10 години )
    Е щом Топ Гиър са ти източник на "достоверна" информация, нищо чудно че ти е такъв компот в главата и си заблуден ВАГ-фен.
  • #31
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Поразрови се и ще намериш даже наскоро в един епизод на топ гиър също споменаха за това с лотос. Преди тойота на и на още други марки са продава ли техните знания и как лотос по севъзможен начин са се опитва ли да се спасят и накрая започнали да се продават един вид.
  • #30
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Онзи ( преди 10 години )
    и каква стана тя сега тойтота(японски хибрид) ще пускат хибрид с техника от льо ман а аЛуди които с (английски хибрид) побеждават няколко пъти тойтота в льо маннищо не могат да направят кой е за смях сега
  • #29
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Чичето ( преди 10 години )
    Не знам Тойота да има сътрудничество с Лотус нито във FIA WEC (Льо Ман) нито във WRC. Дай линк да видим къде ги четеш тия измислици.
  • #28
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    "...ще представи вълнуващ прототип и със сигурност ще остави трайна следа в автомобилната индустрия" Такова изказване преди 6 години имаше и от директора на Нисан относно "новия Скайлайн" и резултатите наистина бяха потресаващи. Така че можем да чакаме с интерес само..
  • #27
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Аз говоря за лотос и тойото 90 те години не след 2000 година кога наистина имат договор с тойота и лотоси те с двигатели на тойото. 90-те години когато тойота започва участието си в льо ман и световния рали шампионат ;) както и да е достачно оспамихме темата
  • #26
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Чичето ( преди 10 години )
    "It was fortuitous therefore that Colin came to an agreement with Toyota of Japan for cooperation between the two companies. Whether this was a result of development work Lotus did for Toyota on its Supra model is not known, but the immediate effect of this link up was the introduction of the Lotus Excel."източник: http://***.lotusespritworld.com/EHistory/ChapmanLastYears.htmlПогледни сега в речника какво означава думата cooperation и пак ела да ми правиш свободни съчинения..
  • #25
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Celica GT-4 ST 205. Това е най-изтънчената хитрост, която съм виждал през последните 30 години. Думите са на президента на FIA по онова време Макс Мозли. Наказанието е сурово Toyota и пилотите Карлос Сайнц, Дидие Ориол и Юха Канкунен са отстранени за един сезон от шампионата.
  • #24
    9 rate up comment 3 rate down comment
    SLJ ( преди 10 години )
    "It's the most ingenious thing I have seen in 30 years of motorsport." admitted FIA President Max MosleyИ какво си съчинявам?! Плюс това отворът не е бил по-голям бил си е със същият размер, просто корпусът на отвора е бил изтеглен с 5 милиметра далеч от ротора, а не е бил прилепнал както е трябвало.
  • #23
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    И двамата под мен си правите свободни съчинение първо им вземат точките защото отвора за въздуха е бил с по голям размер който давам по голяма мощ и казал еб*х му .. защото е бил така добре скрит и не съм им сваляли никаква шапка. А за лотос не е съвместна програма Лосот са били в много зле икономически и затова са си продавали технологии те това не е партньорство