IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Феновете на Tesla обичат марихуаната повече от тези на Toyota Prius

Резултатите са от социологическо проучване в Америка

Феновете на Tesla обичат марихуаната повече от тези на Toyota Prius

Toyota Prius и Tesla Model S си приличат на теория, пише Forbes. И двата автомобила са грижовни към околната среда и използват алтернативно задвижване. Но важи ли същото за техните фенове? Наскоро проведено проучване в Америка показва, че отговорът е не.
Феновете на Tesla обичат марихуаната повече от тези на Toyota Prius
В проучването е бил включен въпрос, свързан с марихуаната. Почитателите на Prius са 3.3 пъти по-податливи към употреба на лекия наркотик от средностатистическия американец. Нещата загрубяват още повече при евентуалните клиенти на Tesla, които пък били с 44% по-склонни да опитат от билката в сравнение с колегите си от отбора на Prius.

Анкетата разкрива още, че хората, които харесват Tesla не са задължително технологични фенове, боготворящи Apple и Facebook. Напротив, оказва се, че става въпрос за хора, занимаващи се с бизнес, които имат вкус и обичат скъпи играчки. Те се интересуват от случващото се в космоса, купуват си списания и обичат кафе.

Хората на Prius, от друга страна, обичат марки като Apple и McDonalds. Освен това практикуват йога и ненавиждат моторни спортове и футбол.

Снимка: Reuters

 

Тагове: tesla model s toyota prius
0 от 500
  • #13
    1 rate up comment 1 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    А, сега се сетих, че се бях нахвърлил към Тойота преди да взема Фиеста, но тогава унищожавах по 6-7 литра бира дневно и по 70 литра ракия за 4 месеца. Близо съм бил до напушените и само свише нещо ме е спасило, да не карам сега Тойота. После намалих пиячката докато я спра тотални и сега ми е добре - прогледнах и видях истината - ФОРД forever!
  • #12
    2 rate up comment 1 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    @b.b. , има се предвид, че феновете на Тесла са 44% по-податливи към марихуаната от феновете на Приус. А спрямо другите фенове това прави 330+44%=475%. Е, това не е новост, че подобни автомобили се купуват от хора, които не се интересуват от автомобили. Затова и првят избора си само по реклами, защото се продава много и защото Дошо им е каазал, че е така. А сега и нещо ново - напушените също много много не му мислят. Добре, че никога не съм опитвал дрога, та си карам Форда.
  • #11
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Само надрусан може да си купи Приус и това се потвърждава от изледванията!
  • #10
    3 rate up comment 5 rate down comment
    b.b. ( преди 10 години )
    Тъпо изследване и неграмотно написана статия. "Почитателите на Prius са 3.3 пъти по-податливи към употреба на лекия наркотик ... при евентуалните клиенти на Tesla, които пък били с 44% по-склонни да опитат от билката" 3,3 ПЪТИ значи 330%! Как това е по-малко от 44% не знам. И за първи път чувам, че марихуаната била БИЛКА! За едно са прави - ненавиждаш мотоспортове=харесваш Приус. Така е, двете са абсолютно противоположни!
  • #9
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Roadrunner ( преди 10 години )
    Веднъж се возих в Приус на Грийн Такси и си говорим с шофьора, и го питам са на колко хиляди километра е, 5.2 разход в града видях. И му викам, бе де да знам, икономични са явно наистина, ама ... (и се чудя как да му кажа, че са грозновати че да не прозвуи обидно) и той допълва вместо мен, е да по-спортни са като визия. ЩЕх да падна от смях.
  • #8
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Каква марихуана бе. Кажете за коката! Да видим там какви са статистиките. Хахаха.
  • #7
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Gandja ( преди 10 години )
    Marata e hubavo ne6to , tezi sus prius pu6at mnogo za da preodoleqt mukite, zabravqt problemite po barakite si sus masur4e
  • #6
    4 rate up comment 6 rate down comment
    германеца ( преди 10 години )
    пубери,разкриха ви.и сте мразели мотоспорта...тоиотаджии.смях.
  • #5
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Дошооо единствения ти реотан прегря. Няма друго обяснепие за тъпизмите ти. В статията пише че собстнениците на Приус са нарккомани, които се тъпчат с макдоналдс, неща които всеки интелигентен човек избягва. Обърни внимание, мразят моторните спортове. За това и не разбират от коли. Та наркомани, които се тъпчат с най-вредната храна не са интелигентни а точно обратното. Мразат мъжките спортове, вероятно са лява резба. Сигурно зяпат само фигурно пързаляне а любимия им спорт е народна топка
  • #4
    8 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Да, Тойота правят така моделите си, че е необходим интелектуален ценз за да ги оцениш. Затова феновете им са интелигентни хора за разлика от например феновете на немските коли които са простовати индивиди с комплекси за малоценост и желание за показност. Горе долу това показва и това изследване.