IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti пуска 6 специални версии на Veyron Grand Sport Vitesse

Всяка от колите ще бъде посветена на важни за историята на марката личности

Bugatti пуска 6 специални версии на Veyron Grand Sport Vitesse

Компанията Bugatti ще пусне шест специални модификации на хиперколата Veyron Grand Sport Vitesse, всяка от които ще бъде посветена на личности, изиграли важна роля в 104-годишната история на марката. Производителят планира да показва версиите на всеки два месеца, твърди изданието Car.

Bugatti пуска 6 специални Veyron Grand Sport Vitesse
Първата машина е създадена в чест на френския автомобилен състезател Жан-Пиер Уимил, който зад волана на Bugatti печели две победи в „24 часа на Льо Ман”. Първият път пилотът триумфира през 1937 г. с модела 57G Tank, като негов съотборник е Роберт Беноа. Втората му титла е през 1939 г. с Bugatti  57C Tank, когато му партнира Пиер Вейрон, на когото е кръстена съвременната хиперкора. Самият Уимил загива в катастрофа през 1949 г.

Специалната модификация на Veyron е направена в стила на автомобила, спечелил „24 часа на Льо Ман” през 1937 г. Машината е боядисана в същите цветове, а на нейния заден спойлер е нарисувана схемата на пистата, на която се провежда легендарното състезание.

Bugatti пуска 6 специални Veyron Grand Sport Vitesse

Технически хиперлколата не е променена. Тя разчита на 8.0-литров W16 мотор с четири турбини и мощност 1200 к.с. и 1500 Нм въртящ момент. От 0 до 100 км/ч машината ускорява за 2.6 секунди, а до 200 км/ч достига за 7.1 секунди. Границата от 300 км/ч се преминава за 16 секунди.

Специалната версия Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse, посветена на Жан-Пиер Уимил ще бъде пусната в тираж от 3 автомобила, като цената на всеки един от тях засега не се съобщава.

Снимки: Car

0 от 500