IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

General Motors бърза с Chevrolet Volt

General Motors сключи два договора за разработка на нови литиево-йонни батерии за новата си система E-Flex electric drive.

General Motors бърза с Chevrolet Volt
Това бе възприето от специалистите като показателно за доста напредналата фаза на разработка на новия модел Volt. Новата система ще се появи за първи път при серийната версия на Chevrolet Volt, която ще бъде в продажба през 2009 или 2010 г.  


Системата E-Flex  беше показана за първи път през януари в Детройт. Доработена концепцията Volt, която се зарежда с енергия направо от електрическата мрежа беше показана на изложението в Шанхай през април. 

Сега General Motors обяви, че сключва два договора за разработка на най-ново поколение литиево-йонни батерии, първия с Compact Power, подразделение на корейския концерн LG, а втория с германската фирма Continental Automotive Systems. 

Не е случайно, че GM бърза с Volt, това е един от най-важните модели на фирмата в близките години. “Като имаме предвид огромния потенциал, който Volt и неговата E-Flex система предлагат, намаляването на запасите нефт и стриктните норми за намаляване на вредните емисии от автомобилите, това е програма номер едно за GM,” заяви шефът на американската група Рик Уагонер (Rick Wagoner).
0 от 500