IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cadillac подготвя нов флагман

Луксозният седан трябва да бъде готов най-късно до 2 години

Cadillac подготвя нов флагман

Моделната гама на Cadillac, която в момента вклюва 3 седана, най-късно до 2 години ще бъде попълнена с напълно нов луксозен автомобил от същия клас. Това обяви шефът на General Motors Дан Акерсън пред USA Today.

Cadillac подготвя нов флагман

Изявлението на Акерсън стана факт по време на представянето на новото поколение на модела CTS (на снимката) в щаб-квартирата на GM. Шефът на концерна бе категоричен, че Cadillac се нуждае от нов флагман, който трябва да бъде на разположение на клиентите във възможно най-кратки срокове.

Акерсън не разкри подробности за автомобила, но се очаква, че той ще бъде изграден върху модернизираната платформа на CTS. За двигателите на бъдещия модел все още е рано да се говори, но според експерти в Cadillac ще заложат на V6 и V8 мотори, както и на хибриден агрегат с възможност за зареждане от електропреносната мрежа. Със сигурност новият флагман на марката ще получи и система за задвижване на четирите колела.

При дизайна ще се продължи стила, налаган при последните концептуални модели на марката, както и на тези от модела CTS. Въпреки високия си клас, седанът ще предлага ниско тегло, благодарение на широкото използване на композитни материали - алуминий и карбон.

Преди да видим новия седан, Cadillac ще пусне на пазара и следващото поколение на всъдехода си Escalade. Той ще разчита на 6.2-литров бензинов мотор EcoTec3 V8 с мощност от 420 к.с. и 609 Нм въртящ момент. Моделът ще се предлага и в хибридна версия. Базовата версия на новия Cadillac Escalade ще бъде със задвижване само на един мост, като системата за 4х4 ще се предлага като опция.

Снимка: General Motors
 

0 от 500