IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е Seat Leon ST

Най-лекото комби в сегмента демонстрира огромен багажник

Това е Seat Leon ST

След серия шпионски снимки и спекулации, испанската автомобилна компания Seat представи официално комби версията на Leon, носеща добавката ST. Премиерата пред публика ще се състои през септември във Франкфурт, а продажбите ще стартират непосредствено след това.
Това е Seat Leon ST
Първото комби в историята на модела Leon определено има с какво да се похвали. Багажникът предлага обем от цели 587 литра, който може да достигне до 1470 литра при сгъването на задните седалки.

За постигането на подобен багажник, инженерите на марката са увеличили дължината на колата с 270 мм, без да променят междуосието. По-големите размери са увеличили масата на автомобила с 45 килограма, като Leon ST тежи точно 1233 килограма. Въпреки това обаче моделът е най-лекото комби в сегмента, сочи информацията от Seat.

Що се отнася до двигателите, те са аналогични с тези на хечбека. Става дума за три бензинови и три дизелови турбо-мотора.

Бензиновите са 1.2, 1.4 и 1.8 от семейство TSI, като предлагат съответно 105, 122 и 180 к.с. Последният двигател се поставя на версията FR.

Дизеловите опции са с обем 1.6 и 2.0 литра. Първият предлага 90 к.с., а вторият е наличен във версии със 150 или 184 к.с. (за версията FR).

Като опция за някои от моделите се предлагат задвижване към четирите колела и автоматична трансмисия с два съединителя и 7 степени DSG.

От Seat подчертават, че колата е проектирана и произведена в Испания. Премиерата й ще се състои във Франкфурт, а продажбите ще стартират непосредствено след това.

Снимки: Seat

Тагове: seat leon seat leon st
0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    карам такова 1.4тси 150 коня вече 3 години - страхотна кола. Пъргава, тиха, приятна за управление, икономична (почти като стария 2.0тди дизел харчи) и има място. Като недостатък - не е най-комфортната возия, но не е и твърдак.
  • #5
    6 rate up comment 0 rate down comment
    A3 ( преди 10 години )
    Mnogo dobur avtomobil!Dizaina e moderen i simpatichen,dwigatelite sa izpitani boici,tegloto e kolkoto na avtomobil ot niskiq klas,a ka4estwoto e na prili4no nivo.Az li4no bih wzel edin takaw 1,6 tdi i pei surce :)))))))))))
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    На мен ми харесва!
  • #3
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Хаха, този пък вече по платформите ги познава-човекът рентген. Реално ако никой никъде не каже на каква платформа е даден автомобил, няма как да се разбере освен ако не се "разкости" до основите. Не виждам каквъ е проблема - хресваш си автомобила по външен вид, техн. параметри, цена и толкоз. Ако ще мвсички автомобили в света да са на една и съща платформа ,к'во ви пука? Преди 30 години, като са били на различни платформи да не са били по добри като пътно поведение и възможности от сегашните?
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    Испанкси Спортсбек, лошо няма! Освен цената му, разбира се :)
  • #1
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Леко е щото е евтино. Иначе за бюджетно комби мисля, че е доста добро решение. Оправиха малко интериора (малко ... ) и по заприлича на автомобил. Остава обаче въпроса с цената и качеството идващо от ВАГ.. НА пръв поглед става.